Parlem bé, que no costa una puta merda

Em sembla que seria convenient deixar les coses clares. Aquest bloc està naixent i per créixer adequadament ha de tenir unes normes bàsiques. Els pares de la Constitució d’aquest bloc ja han apuntat les línies mestres, però em permeto destacar un aspecte que em sembla que hauria de quedar claríssim. Si no és així, estripo la baralla (què vol dir això? Res. Igual que quan els polítics pronuncien alguna frase que vol semblar solemne; una frase parida per ser titular l’endemà).

Anant al gra: exigeixo que en aquest bloc no siguin ben rebuts els comentaris que saluden el personal amb un “bones”. Qui s’han cregut que som? Què diria Josep Pla si els llegís? Se’n tornaria a la tomba. Ell va deixar dit i escrit que el seu poble -i el meu, i el nostre- és aquell espai de món on quan dius Bon dia et contesten amb un bon dia tingui, tinga o tenga. Ell no va dir res de “bones”! I mira que va escriure! No ens l’acabaríem pas la seva obra completa.

Sergi

Anuncis

14 comentaris to “Parlem bé, que no costa una puta merda”

 1. Bones!
  Lu que n’hi ha que fer és sanjar aquest tema i puntu! Parlem més de fútbol.

 2. Pla, Pla, Pla…
  Era el Pere Gendrau de fa 70 anys a Madrit. El Pere, però, domina més a fons el mai tan prou reconegut art de mestratge en moure’s per antres subversius i alcohòlics de la capital de l’ós i del cirerer d’arboç. Molta sort en el nou bloc de La Granja (quina gran sèrie de TV3 a finals del 80!)

 3. Ai Sergi!
  Què passa, ara que ja pots posar normes per encarar bé el blog, no podrem saludar amb un “bones” (em sona) i resulta que el primer dia, el qui es va saltar les normes vas ser tu!Em sembla recordar que els comentaris havien de ser curtets i no parrafades com la santa bíblia, i a sobre parlant de futbol (quin avorriment), siusplau, el futbol al bart!

 4. Aixo pels que sou de poble. Els que ens movem en el mon globalitzat i sense fronteres de la iniciativa privada i el comerc lliure utilitzem ordinadors americans, amb el teclat configurat en English (United States), i no tenim accents!

  És broma, estic totalment d’acord amb el Sergi i prometo escriure bé a partir d’ara. Si hi ha alguna falta és que se m’ha escapat. Llavors rescatare l’excusa de l’epoca d’institut que jo sóc de ciències i no de lletres. Però tot això ja vindrà.

  Si hi ha indisciplina, la Granja podrà aplicarà un recàrreg als beures (un impost per finançar classes de català) o bé no es sumaran tants punts a la targeta client que algun dia espero que es creï.

  Apa, a fer bondat.

 5. Bé, Sergi, bé. Com s’escriuria en català normatiu: A por ellos, que son pocos y cobardes.

 6. Clar que sí: en català, collons! I a parlar bé s’ha dit, que no costa una puta merda.

  Si voleu saber què collons estic dient: http://politica.e-noticies.cat/liec-vol-multar-els-periodistes-que-no-utilitzin-be-el-catala-23018.html

 7. L’altre dia, el Màrius Serra -des de les pàgines de l’AVUI- també protestava contra l’invasiu “Bones”: http://multimedia.avui.cat/pdf/08/1129/081129sup_a006.pdf

 8. Sempre reconforta saber que hi ha algú a qui li rebenten les mateixes coses que tu. Ara només falta unir-nos i armar una policia repressora, altament violenta, que utilitzi eines d’alta tecnologia per detectar tots els “bones” emesos en terra catalana.

 9. En honor a aquest post van crear la sèrie “Bones”. La Sexta no va parar d’anunciar-la durant el Barça-Madrit de dissabte.
  http://www.fox.com/bones/
  Es veu que les que surten estan tan… uff què fàcil.

 10. Parlem bé, que no costa una puta merda!

  I… parlant de merda, aquí us deixo alguns eufemismes per quan vas de ventre… n’hi ha de boníssims! I també alguns dels comentaristes en deixen de bons!

  http://www.directe.cat/punt-de-mira/44-eufemismes-12399

 11. “El joc s’ha capgirat com un mitjó”, “el Madrid aguantarà el tirón” o “no és res de l’altre dijous”. Qui ho diu això? Un conegut periodista de TV3 que aviat es farà càrrec del programa nocturn d’esports de Catalunya Ràdio. Es diu Pere Escobar. Avui, el filòleg en cap de l’AVUI es queixa del català que parla aquest individu i molts altres que treballen a TV3. Amb paraules més fines, els diu: Parleu bé collons, que no costa una puta merda!

 12. Actualment se celebren fires, jornades, congressos i seminaris dedicats a tota mena de collonades. Abans també. Avui fa 82 anys, a Borredà van celebrar el dia de “Parlem bé, que no costa una puta merda!”. El títol de la cosa no era ben bé aquest, però l’idea sí que era aquesta: dedicar un dia a promoure “la bona parla” i a subratllar la maldat de la blasfèmia i les paraules lletges. Més informació del tema a http://www.dbergueda.cat/noticies/efemeride.xsp?data=09-25

 13. Potser estic sonat, però em toca una mica els collons això que passa últimament: tot és “xulu”. T’ha quedat “xulíssim”. És una pel·li molt “xula”. A casa no ho hem dit mai això. Parlem bé, collons: els llibres i les pel·lícules no són xulos ni xules. Són ben parits o són una puta merda.

  Avui, a l’AVUI, l’Empar Moliner parla de la plaga del xulu: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/305659-es-molt-xulo-xulissim.html

 14. L’altre dia, el colegiado Paradas Romero va expulsar al Rami perquè va sentir com aquest li deia “tu puta madre”. El central armariot del València ha assumit la seva culpa, però no del tot: reconeix que li va dir això, però sense voler insultar-lo. Diu que es pensava -encara no sap gaire castellà- que saludar als àrbits amb un “tu puta madre” és com abraçar-los carinyosament.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s