Dry Martini

dry martini la granja Si hem de parlar de còctels em veig obligat a començar amb el rei dels còctels. L’únic que ha inspirat llibres sencers parlant d’ell, que l’hem vist en infinitat de pel·lícules, que ha donat nom a la copa on es serveix, en definitiva, el nº 1 dels còctels: el Dry Martini.

Tot i que la majoria el coneixeu, vull fer un aclariment abans de parlar d’aquest còctel. No és el mateix un Dry Martini que un Martini dry (vermut sec de la casa Martini). Aquí si que l’ordre dels factors altera el producte.

Hi ha qui diu que el seu origen el trobem a St. Francisco al 1860, altres diuen al Harri’s Bar de París, però la majoria coincideixen amb la idea que el va crear Martini di Arma di Taggia a l’hotel Kenicherbocker de Nova York al 1910.

El cinema i la literatura han contribuït a mitificar i popularitzar el Dry Martini, però sens dubte, va ser Hemingway qui més va popularitzar-lo a través dels seus escrits i del Harri’s Bar de Venècia. Hemingway reservava sempre la mateixa taula fins al punt de considerar-la seva (com el del tamboret) i la gent anava a veure al premi Nobel mentre escrivia, es bebia un Dry Martini i a la vegada donava carisma al local. Una anècdota cinematogràfica la podem trobar a la pel·lícula Goldfinger quan James Bond demana un Dry Martini sacsejat i no remenat. Aquí es demostra que James Bond com agent era el 007 però com entès en Martinis era el 000 ja que un Dry Martini no s’ha de sacsejar mai.

la granja dry martiniEl Dry Martini és un còctel d’aperitiu, sec i d’alta graduació alcohòlica. Segons l’I.B.A. (International Bartenders Association) la fórmula del Dry Martini és 3/4 parts de ginebra i 1/4 part de vermut francès, però a l’actualitat la majoria de barmans coincidim preparant-lo amb només unes gotes de vermut i la resta ginebra.

Pel meu gust un Dry Martini s’ha de preparar de la següent manera: En una copa de les anomenades “martini” hi posem aigua i gel perquè es refredi. En un got mesclador hi posem gel, 1/10 part de vermut sec (per mi el millor és el Noilly Prat) i 9/10 parts de ginebra anglesa seca (Tanqueray ten, Bombay Saphire o Hendrick’s). A continuació remenar, colar i servir a la copa que hem buidat prèviament. Per acabar-lo hi fem un twist de llimona i hi posem una oliva verda. Ja el tenim a punt per prendre!

Si substituïm el twist i l’oliva per una cebeta obtemin el còctel anomenat Gibson.

MILL

Anuncis

2 Responses to “Dry Martini”

  1. “Hemingway reservava sempre la mateixa taula fins al punt de considerar-la seva (com el del tamboret) i la gent anava a veure al premi Nobel mentre escrivia, es bebia un Dry Martini i a la vegada donava carisma al local.”

    Bé, a mi només em falta dur el portàtil a la Granja i esperar (pocs anys) per tal que d’una p. vegada em donin el Nobel, perquè beure Dry Martinis i, sobretot, donar carisma al local ja ho faig.

    “Sovint comparen un gol amb un orgasme. No hi ha comparació, és molt millor un gol” (George Best)

    “Evidentment que no es pot comparar un Dry Martini amb la 5a Simfonia de Beethoven. És molt millor un Dry Martini!” (el del tamboret)

Trackbacks

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s