Mojito

la granjaÉs molt difícil explicar l’origen del mojito i no seré jo qui ho faci. He sentit dir i he llegit massa vegades que el mojito va ser inventat al restaurant cubà “La Bodeguita del Medio” de L’Havana, i això no és cert.

És veritat que l’obertura de “La Bodeguita del Medio” va fer que als anys 40 el mojito es poses molt de moda a Cuba i que posteriorment es fes famós internacionalment gràcies al nostre amic Hemingway, però el que sí que puc afirmar és que els cubans ja el preparaven molt abans que obrissin aquest local.

El mojito és una beguda que s’ha de servir ben freda i, el més important, s’ha de preparar just abans de beure. Això de preparar una gran quantitat de mojito per prendre’l al cap d’unes hores és una aberració, ja que amb el pas del temps la menta perd gran part del seu aroma i sabor.

El mojito es considera un còctel refrescant, suau i per prendre a qualsevol hora del dia. Hi ha diferents maneres de preparar aquest còctel, però jo us explicaré la que més m’agrada a mi.

Abans, però, vull fer un aclariment sobre la pregunta del milió que sempre es fa sobre el mojito. Menta o “hierbabuena”? Doncs bé, l’autèntic mojito es fa amb “hierbabuena” (híbrid de dues varietats de menta) perquè a Cuba per les condicions climàtiques de l’illa creix pertot arreu. Aquí utilitzem menta ja que és més fàcil aconseguir-la i la diferència és mínima.

Preparar un bon Mojito ho pot fer tothom, ara bé, hi ha dues coses imprescindibles: bons ingredients i temps. Si voleu feu la prova i veureu que tinc raó. A mi m’agrada utilitzar el got “On the Rocks” (got baix per entendre’ns), posar-hi unes quantes fulles de menta, 2 cullerades de sucre i fregar el sucre i la menta per la paret del got amb l’ajuda de la cullera. S’ha d’intentar no espatllar gaire les fulles ja que així evitem que sigui molest a l’hora de beure. Quan he dit que es necessita temps és perquè aquest procés és fonamental per tal d’extreure tot l’aroma de la menta, si només xafem una mica la menta l’aroma quedarà a dins la fulla. A continuació, posar-hi aproximadament el suc de mitja llimona i una goteta d’angostura (opcional), omplir el got amb gel picat, afegir rom cubà (al gust) i acabar d’omplir amb soda.

Recomanacions: Tot i que el mojito és un còctel que ve de gust prendre tot l’any, no hi ha res com prendre un bon mojito a la fresca d’una nit d’estiu.

MILL

Advertisements

3 comentaris to “Mojito”

  1. Parlant de mojitos… que bons que eren els Pixies!

  2. Ens podem beure un mojito parlant en català, amb camisa de boletaire i cridant: Què passaria si ens beguessim un mojito parlant en estranger?

  3. També s’explica que en Hemingway, un d’aquells dies que anava tan papós, un de tants, va entrar a La Bodeguita i va dir, amb aquell accent:

    -“Ponme una fanta, negra!”

    I això que la cambrera li va contestar:
    -“Tú lo que quieres es una Coca-Cola!”

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s