Manual del bon patumaire (III)

Hola colla de patates! Com porteu el neguit prepatum? Jo ja he arribat al Vall i tinc la paradeta a punt per als bons patumaires devoradors de patates. Es veu que aquests dies presenten 7 o 8 llibres més sobre la Patum però res que pugui fer ombra a la nostra Bíblia de la festa. Amb més calma, he continuat llegint el manual de referència i he notat que, després de 10 anys, alguns fragments caldria actualitzar-los:

“Us podeu fracturar una o dues costelles en qualsevol de les atraccions de la fira o perdre tot el que porteu a les butxaques mentre vomiteu a sobre dels vostres acompanyants per culpa de les divertides voltes del “martell”, atracció que no falta a la ineludible cita del Corpus i que s’ha guanyat a pols un lloc dins el cor de tots els patumaires.”

Les atraccions ja no són el que eren. En canvi, hi ha altres paràgrafs on es pot veure que la situació tampoc no ha canviat tant:

“Allotjament (…) Vigileu de no equivocar-vos i entrar al pavelló vell, just al costat del nou, on no hi trobareu comoditats i sempre hi ha el perill que s’ensorri. Els reconeixereu perquè el pavelló nou és el que està a mig construir.”

“Sexe (…) Recomanem que es dirigeixin directament cap el que és la prolongació del Passeig de la Indústria, a partir de la residència de les Germanetes – absteniu-vos de fer-ho dintre la residència encara que us sigui molt morbós. Des d’allà i fins al cementiri s’estén una àmplia zona amb còmodes indrets sense perill d’intromissions, ensurts ni aspersors. Els quins vulguin tranquil·litat absoluta que entrin al cementiri. S’hi està de mort.”

“Si has d’orinar, et recomanem qualsevol dels discrets carrerons circumdants al carrer major. Les parets de les cases d’aquests carrers ja estan construïdes amb materials resistents als corrosius orins. Vigila sobretot  no orinar a sobre d’algun borratxo estès a terra.”

“Si has de defecar pots fer-ho en qualsevol de les zones verdes de la ciutat. El menú del patumaire, ben digerit és un molt bon adob que fa créixer fresques i ufanes les plantes de la ciutat. Els patumaires veterans no es freguen el cul, però tu pots utilitzar la màniga de la camisa, el mocador o el barret de patumaire.”

“Si has de vomitar mira primer de no fer-ho sobre la teva samarreta o pantalons. Si pots, dirigeix-te cap a la zona de les parades del vall, ja que d’aquesta manera, els teus vòmits podran ser reaprofitats en alguna parada de crêpes o menjars freds.”

He hagut d’aparcar la lectura perquè, com podeu comprendre, són dies de molta feina: planxar davantals, omplir els pots de mostassa, posar a punt les paperines, etc. Amb una tirada més em poleixo el llibre. I com deien els Trincus: “És evident que l’home ve de la patata, de la patata, de la patata i és evident que l’home ve de la patata, de la pa tarararararara.. uaaá!” Salut i patates!

 patates-fregides.jpg

El Nen Patata

Anuncis

2 comentaris to “Manual del bon patumaire (III)”

  1. Uuuoo Jo ja t’he vist, ha sigut avui a mig matí quan he pasat per darrera el teu temple amb l’autu i allà estaveu, tu Trumfumen i una senyora, diria que sense vincle familiar perquè era prou agraciada, estaveu els dos remenant no sé que de darrera l’ou aquell on cuineu.
    Haig de dir-te que te vist de molt bon any, mes o menys com sempre perquè l’imatge que tinc de tu quan eres petit és molt igual a la foto d’un amic meu que de xic li deien ge el bolinga, que per cert encara ara et recorda i t’envia una abraçada.
    Fins aviat trumfumen

  2. Què bons que sou !!!!
    Jejeje… està molt bé, quan s’editi jo en vull una còpia.

    EL TORRETA (Un Casserrenc)

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s