Plagues del segle XXI: el soroll de motos i cotxes

Primer de tot avanço que no tinc cap trauma d’infància amb el soroll de les motos i els cotxes ni sortosament no me n’ha atropellat mai cap. Tots els pensaments els exposaré des d’una reflexió racional i no pertorbada per cap fet que m’hagi marcat l’existència.

Les motos i els cotxes sempre han fet soroll, això sí que ho tenen. La plaga pròpiament dita són tots aquells sorolls evitables per l’usuari del vehicle. Com a exemple clarificador hi podríem posar els tubs d’escapament d’algunes motos o el que sona dins d’algun cotxe i se sent des de tres carrers més avall.

També vull deixar clar que no estic en contra de les motos ni dels cotxes sinó dels conductors que fan concursos per obtenir el premi de Quillu del mes. A continuació, alguns dels criteris que el jurat valora amb major puntuació:

– Portar pentinat de cendrer i tenir una Derbi Variant trucada que peti extremadament fort.

– Entrar al bar a comprar tabac amb el casc posat, amb samarreta sense mànigues 3 talles més petita i amb una ronyonera penjada de l’espatlla.

– Tenir un Clio groc turbo 16V – o similar – amb alerons, llums de neó i un equip de so quetecagas!

– Conduir en posició inclinada lateralment sobre el canvi de marxes 45º i amb regueton a tota paperina o alguna altra cosa que creus que és música.

– Passar pel carrer principal a 70 km/h fent espetegar el tub d’escapament topeguapo i amb els colzes més alçats que el cap.

Però aquesta plaga dels sorolls té les hores comptades a Berga. Es comenta que Viziuete & Co. ha començat una campanya d’extermini i tolerància zero contra aquests vehicles que cometen terribles atemptats acústics. Confio plenament en l’eficiència i la professionalitat d’aquest cos policial perquè ens deslliuri de la plaga. Que no serveixi de precedent. Si ho aconsegueixen, faré cremar un ciri llarg com jo a Sant Tomàs, patró de la Guàrdia Urbana berguedana. Aquesta és una d’aquelles 15 accions dels primers 100 dies de govern?

I com que queda molt bé acabar un escrit amb una sentència magistral o un lema de vida per fer-se el puta, ho faré amb un clàssic: Yo no corro, vuelo raso

PD. Podeu trobar un divertit i complet manual per convertir-vos en un autèntic quillu i fer molt soroll pels carrers:

http://svobodas.blogspot.com/2007/01/cmo-ser-un-bakala-en-10-pasos.html

El Javi

Anuncis

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s