Bloody Mary

bloody mary la granja 

Ja s’ha acabat la festa major d’Avià i em sembla que ha quedat comprovat que continua sent una de les millors festes de l’estiu, on tothom ho dona tot el divendres per acabar arrossegant-se dissabte i alguns diumenge i tot. Després d’haver vist això, crec que seria convenient posar-hi remei per properes vegades i he decidit que aquesta setmana toca parlar d’un còctel que és conegut per ser un dels millors remeis de les ressaques, el Bloody Mary.

El Bloody Mary és un còctel d’aperitiu i suau que va ser creat pel barman Pete Petiot al Harry’s bar de París al 1921. Algunes fonts diuen que el nom de Bloody Mary es deu a la reina Maria Tudor d’Inglaterra per la persecució que va portar a terme contra els protestants durant el seu breu regnat (1553 – 1558), fet que va suposar que li posessin el sobrenom de Bloody Mary.

Entre els barmans sempre hi ha hagut polèmica per com s’ha d’elaborar el perfecte Bloody Mary. Entre els còctels clàssics, el Bloody Mary és un dels que es pot preparar quasi al gust del consumidor,  de manera que existeixen diverses variants. És un còctel que permet variar totes les proporcions dels ingredients i fins i tot afegir-ne d’altres, com per exemple el suc de tomàquet que hi ha barmans que hi incorporen brou d’escudella o l’anomenat suc Clamato, que és una barreja de suc de tomàquet i suc d’escopinyes.

Com que em podria allargar molt parlant de totes les variants us explicaré com m’agrada preparar-lo a mi, i si algú té interès a saber-ne més coses ja contestaré els comentaris. A la Granja sempre preparem el Bloody Mary amb got mesclador, posant-hi 1/10 part de suc de llimona, 3/10 parts de vodka, 6/10 parts de suc de tomàquet, unes gotetes de salsa Perrins, Tabasco, sal i pebre (al gust). El servim amb got tumbler i el decorem amb un tall de llimona.

Bé, ara ja coneixeu un bon remei per passar una mica millor les tardes del diumenge.

MILL.  

Advertisements

12 comentaris to “Bloody Mary”

  1. No seré jo qui digui que això es dolent… però -des de la ignorància- jo no m’ho hagués demanat mai cap diumenge al matí! he he.

  2. Quan em vaig llevar després de la Festa Major d’Avià no vaig pensar ni en vodka, ni suc de tomàquet, ni salsa Perrins, ni suc de berberetxus. Si beus això en dies de ressaca, Mill, tens un problema.

  3. L’explicació empírica del perquè aquest còctel va bé per passar les ressaques és fàcil d’entendre. La ressaca en si, és una reacció del cos degut a l’abstinència d’alcohol, la deshidratació i la pèrdua d’elements esencials per al nostre organísme. Aquest còctel porta dos components bàsics. El vodka per aportar al cos una petita dosi d’alcohol per alleujar la síndrome d’abstinència i l’ingredient més important, el suc de tomàquet amb gran nombre de vitamínes i altres. Al ser una beguda també t’ajuda a hidratar-te. Ja veieu que de maneres de passar la ressaca n’hi ha moltes. Es pot optar per els elements químics com gelocatils i varis o, utilitzar un mètode més natural i agradable per al paladar i l’estòmac. Si cap de les dues us satisfà sempre podeu passar-vos tot el diumenge en estat latent al costat d’una ampolla d’aigua.

  4. Per quan ampolles de suc de berberetxus?

  5. Sóc un ignorant. Quantes coses que s’aprenen en aquest bloc. És millor que la Viquipèdia. I això que el kiku no hi és i no ha intervingut. El negoci del segle seria muntar una paradeta els matins de Patum i fer Bloody Marys a manta!

  6. No he pensat a dir-vos que aquest còctel molts barmans el decoren amb una branqueta d’api. En la línia del negoci del torra de fer-ne per patum proposo una modificació:
    Canviar l’api que deixa mal gust i canviar-lo per vidauba!
    Que divertit és fer de Panoràmix! Si és bó i s’ha d’elaborar a grans quantitats ja em compraré una marmita.

  7. Però recorda Panoràmix que al bar no hi poden entrar Idèfixs.
    I una altra cosa: la Maria Tudor, a part de ser reina, tenia una fabrica de piles i de bateries de cotxe?

  8. Merda, no l’he entès… Això no s’arregla amb el coctel aquest??

  9. Collons Marc, estàs espès com un Bloody Mary!
    Lu del Nis són conyes del ram dels remendus. Tudor és una marca. És que se t’ha d’explicar tot…

  10. Això no ho arregla ni en Perrins Mason!! (osti nanu, aquí m’he superat, crec que és el més dolent que he fet mai!!)

    Ens veiem al bart!

  11. A mi l’api (o àpit, collons!) em torna!!
    No m’hi podries posar julivert?

  12. Només faltaria que això d’afegir-hi el suc que sobra de les escopinyes s’ho hagués inventat un català; amb la fama que ja tenim…

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s