Whisky Sour

whisky sour la granja 

Per no discriminar als autèntics bevedors de còctels, els que sempre desqualificaran qualsevol còctel que sigui dolcet i contingui algun suc de fruita, aquesta setmana parlarem d’un altre gran clàssic, el Whisky Sour.

El Whisky Sour és un dels còctels més coneguts dels elaborats amb whisky. El terme Sour ens indica que pertany a la família dels sours, una família de còctels que acostumen a ser forts i secs. És per això que se serveixen en copa cocktail de poca capacitat. Aquests còctels es preparen tots de la mateixa manera, posant-hi un destil·lat, suc de llimona i sucre. Per tant, el Whisky Sour es prepara posant-hi 2/3 de whisky, 1/3 de suc de llimona i sucre. Així doncs, pot semblar que aquest còctel no és massa complicat preparar-lo, però també té el seu secret a l’hora d’elaborar-lo. I aquesta vegada recau en el whisky utilitzat. De whiskys n’hi ha de molts tipus en funció de si han estat destil·lats del gra de l’ordi, del panís, del sègol o d’una mescla d’ells. Val la pena conèixer les classes de gra que es fan servir per elaborar cada tipus de whisky per poder escollir quin és el més adequat per a cada còctel. Els whiskys els podem classificar en:

Escocès i malta Escocès: fets amb ordi

Blended Escocès: fet amb panís i ordi

Irlandès: fet amb ordi

Whiskys americans (Bourbon, Rye, Corn i Canadenc): fets amb panís i sègol.

Una vegada fet aquest incís podem dir que si preparem el Whisky Sour amb whisky escocès, aquest serà més sec i si el preparem amb whisky americà serà més dolcet. Jo personalment prefereixo utilitzar el whisky Bourbon per preparar aquest còctel ja que és un whisky amb més caràcter i s’aconsegueix barrejar-lo millor.

A qui no li agradi el whisky pot provar altres còctels de la mateixa família com el Vodka Sour, el Tequila Sour, el Pisco Sour i molts més. Només heu de demanar que jo us el faré.

Mill

Anuncis

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s