Bellini

Aquesta setmana parlaré d’una família de còctels que encara no he tocat, la família dels còctels de cava. Començaré parlant d’un còctel diferent, espumós i molt refrescant, El Bellini.

El Bellini va ser inventat a Venècia l’any 1948 pel barman Giuseppe Cipriani, propietari del Harry’s Bar d’aquesta ciutat (que no té res a veure amb el local de París). Aquest còctel deu el seu nom al pintor venecià Giovanni Bellini.

El Bellini es prepara amb ¼ part de nèctar de préssec blanc i ¾ parts de xampany o cava. És un còctel que es prepara directament a la copa i s’ha de servir immediatament. Si volem preparar correctament aquest còctel, seguint les instruccions al peu de la lletra de l’inventor, queda prohibit el nèctar de préssec i els caves de qualsevol tipus. Segons Giuseppe, per preparar un bon Bellini s’ha de fer suc pelant alguns préssecs blancs molt madurs i colar aquest suc perquè no hi quedi polpa, una vegada tenim el suc, afegir-hi xampany o cava de bona qualitat.

Em sap molt greu per tots aquells que tingueu intenció de provar aquest còctel però us haureu d’esperar uns mesos, ja que seguint les paraules del mestre Giuseppe, no prepararé cap Bellini amb Granini.

MILL

Anuncis

2 comentaris to “Bellini”

  1. Ep!! I la foto? Els bons còctels també han de tenir bona presència.
    Fotarà força gràcia veure’t darrera la barra pelant préssecs. Jo el demanaré a l’estil Cipriani només per veure com peles, esprems i coles un préssec.
    Quina gràcia, tu!

  2. A qui s’ha de trucar per obrir un Harry’s bar d’aquests? Vols dir que no en té tothom? Ja ho sap el Hemingway que n’hi ha tants? Buff…tantes preguntes no poden ser bones.

    Reflexionem-hi companys, reflexionem-hi.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s