Prou Amics invisibles

S’apropa Nadal i, amb ell, tota una colla de tradicions odioses i insuportables. No en faré un llistat perquè m’allargaria massa però a dalt de tot del Top 10 hi poso l’Amic invisible. Hi ha diverses variants del joc. La més seguida és la de fixar un preu màxim (tothom es passa pel forro aquesta norma) per comprar un regal. O un detall, com se sol dir. El dia X, es posen tots els detalls en un pilot i, aleatòriament, es reparteixen entre els membres (entengui’s membres com a integrants o participants) del grup. Una variant és que, quan compres el regal, ja saps a qui li regalaràs. No sé què és pitjor.

El més fort és que tothom odia això de l’Amic invisible però sempre hi ha l’enrotllat, en molts casos enrotllada sense que soni sexista, que diu amb una il·lusió incomprensible: “Podríem fer l’Amic invisible! Ja me n’encarrego jo!” Per què ningú no es rebota quan la majoria s’esgarrifa al sentir-ho? Faig una crida a la sublevació. No, jo dic no, diguem no! Us han regalat mai alguna cosa que s’aprofiti en un Amic invisible? A mi sempre m’han tocat les merdes més grans. Potser és que tinc un trauma infantil però quedaríem esgarrifats si llistéssim regals sortits d’aquest joc infumable. Aquella suor quan veus que algú es disposa a desembolicar el que tu has comprat. I aquella cara artificial de “m’agrada molt” quan ets tu qui desemboliques. I en realitat estàs pensant: “si la tàctica de deixar-m’ho per aquí sobre la taula no funciona, ho fotré al primer contenidor que trobi”

Amics invisibles a la feina, a l’associació de veïns, amb la colleta, amb l’altra colleta, amb l’equip de futbol sala, amb els de la classe d’anglès, amb els que vas a esmorzar, amb els del sopar dels divendres… Aviat s’haurà de fer un lloc als pressupostos de les economies domèstiques per encabir-hi els Amics invisibles. Sort que ens tocarà la Grossa i taparem molts forats.

Xavi Invisible

Anuncis

8 comentaris to “Prou Amics invisibles”

 1. Coses lamentables que m’han regalat en un amic invisible:

  1.Uns calçotets vermells (tranquil·les, nenes, que no me’ls he posat mai!)

  2.Un bolso d’home (quina contradicció en els termes!)

  Tot i així, hi ha una versió acceptable de l’amic invisible: la variant “putada”. Si no sabeu de què va, li demaneu al Ricardito. Que no sabeu qui és el Ricardito? Però vosaltres quan fa que veniu a la Granja?

 2. Qui proposa l’ amic invisible és aquell que de petit tenia l’ amic imaginari i no tenia amics?
  És per això que necessita fer-se l’ enrotllat essent cada vegada més odiat/da per la multitud?
  És possible que sigui del club del 3’5%?

 3. Des del tamboret és poc elegant anar desenterrant històries que semblaven oblidades. Ja no recordava el Ricardito.
  La meva versió preferida és l’Amic invisible reciclat. Es tracta d’agafar algun trasto de casa, embolicar-lo i regalar-lo. No val comprar res. És un “detall” igualment, ningú no llança els calers i no és cap mal de cap perquè ho pots pensar i agafar just abans de sortir de casa per anar al sopar o dinar. Exemples de regals: un peluix del Curro (Expo92) o un àlbum de cromos del Panini. Fins i tot algun dels regals de l’any anterior es torna a regalar i va passant de mà en mà.

 4. Ah! i corre la llegenda urbana que algú en un Amic invisible va regalar un pot d’orina. El pot era ple. No direm noms.

 5. Si, però era ple de Trina de llimona!

  No direm noms!!

 6. Cagum la puta! A la feina ja ha sortit la il·luminada de torn.
  Si hi jugo hi haurà paquet bomba.

 7. doncs la versió reciclada d’en Torragran sembla bona alternativa per desfer-te de coses q fan de mal desfer… prenc nota!

 8. Quin dia fem l’Amic invisible? Poc guapu.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s