Ordre del dia

Benvolguts i benvolgudes (hi ha alguna mossa per aquí?),

Amb la present (típica formalitat que hauríem d’anar abandonant), quedeu convocats a l’habitual reunió que celebrem, els dissabtes a la nit, en el bar que dóna nom a aquest bloc.

Com que som gent d’ordre i bons costums, començarem la sessió després d’haver assistit, a les 10 de la nit, a l’acte religiós que tant ens agrada: el futbol.

Després de contemplar l’espectacle i sanejar el nostre cos amb algunes cerveses, ens asseurem a la taula presidencial -altrament dita “taula dels desgraciats”- i arreglarem el món.

Aquesta setmana, els punts urgents per solucionar són els següents:

– Un cataclisme ens amenaça. Volen fer desaparèixer la denominació que forma part de la nostra educació sentimental i de tantes converses de bar: la 1a, la 2a i la 3a Regional. M’explico: a partir de la temporada 2009-2010, pot ser que desaparegui la categoria de Preferent i es formi un nou grup de 1a Catalana. Així, la 1a regional passaria a dir-se 2a catalana, la 2a regional esdevindria la 3a catalana i la mítica 3a regional s’esfumaria de les nostres vides. Serà la 4a catalana.

– Des de fa unes setmanes, els espanyols han muntat una mena de concurs per posar lletra al seu himne. A veure què surt. Ja faig tard, però l’altre dia vaig trobar una lletra que potser els agradaria: QUIEN AL OÍR UN VIVA ESPAÑA/ CON UN VIVA NO RESPONDE/ SI ES ESPAÑOL NO ES HOMBRE/ Y SI ES HOMBRE, NO ES ESPAÑOL. Si això no els convenç, o ho troben massa curt, també podrien aprofitar aquestes paraules tan conciliadores: CATALUÑA ES UN TROZO DE ESPAÑA/ AUNQUE INGRATA LO QUIERE NEGAR/ Y POR MAS QUE SE EMPEÑEN ALGUNOS/ NO SE IRÁ, NO SE IRÁ, NO SE IRÁ.

– L’any 1848, Karl Marx va escriure que un fantasma es passejava per Europa, el fantasma del comunisme. Fa 90 anys (1917), la criatureta va fer parada i fonda (i salta la sorpresa!, va dir el Lluís Canut de l’època) a Rússia. Avui, quan semblava que el fantasma estava ben cardat (entre el 1989 i el 1991 li van diagnosticar trencament total, en mil bocins, de la columna vertebral -el mur de Berlín- i va patir una greu aturada cardiorespiratòria -desaparició de la URSS), ha reaparegut. Objectiu? Catalunya. Aquesta vegada no faran falta soviets ni comunisme de guerra. L’assalt es farà (s’està fent) des del poder.

A la URSS van trigar uns quants anys a descobrir els plans quinquennals (sí, no us en recordeu? Era allò de decidir i planificar qui moriria de gana, o al gulag, durant els pròxims 5 anys). A Catalunya ja els tenim aquí: aquests dies, la Generalitat està enllestint l’anomenat PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya). I per fer-ho bé, ha decidit ressuscitar els plans quinquennals (2008-2012).

Si queda temps, després d’aquest últim punt, serà el torn de precs i preguntes. A continuació, com ja és tradició, passarem a gaudir d’un nou capítol de Tetes i Metralletes.

Sergi

Anuncis

One Comment to “Ordre del dia”

  1. Desaparició de la URSS? Jo no n’estaria tan segur…

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s