Aquesta vegada tampoc

Des que em deixen votar -a veure fins quan; amb aquests espanyols mai se sap-, no he acudit mai al col·legi electoral per donar el meu vot a l’esquerra guai i verda de debò. Aquesta vegada tampoc ho faré.

Per què no votar Iniciativa? Home, estic prou bé del cap per no passar-me el dia col·leccionant motius per menysprear-los, però també tinc prou criteri propi, i memòria, per no oblidar alguns detallets -en comentaré dos- que m’allunyen molt del Sauron i la seva gent.

Per començar, m’agradaria recordar el comportament d’Iniciativa durant el llarg procés d’elaboració i retallada de l’últim estatut català. En aquells mesos d’intenses negociacions -aquell “immens desastre”, com va dir el Carretero-, el paper d’ICV va ser lamentable.

Després de passar-se anys fent d’oposició supercrítica i molt enfadada, van rebre algun despatx amb butaca i quedaren ben calmats. Venien de portar totes les pancartes i esdevingueren els campions del seny i la responsabilitat: cap exigència, pragmatisme, no trenquéssim pas res, seguim negociant, hem de ser optimistes, ens en sortirem, diàleg, tindrem un molt bon estatut…

Aquells mesos estatutaris, els portaveus d’ICV es feren molt amics de l’Iceta: formaven part del mateix bàndol. Eren la marca blanca del PSC. La millor demostració? Quan el Mas i el ZP passaren aquella famosa vetllada en la qual van fumar, van beure i, de passada, van acordar un nou estatut per a Catalunya. Quan es va saber la notícia, els d’Iniciativa -sense saber què havien pactat els dos grans homes- van dir que aquell era un gran dia pel país i que, evidentment, els semblava un gran acord.

Ben mirat, però, gairebé millor calladets que esvalotats, perquè quan s’atreviren a fer alguna aportació pròpia respecte l’estatut, encara fou pitjor. Dos exemples: 1) ells van ser els responsables del nefast bus de l’Estatut. 2) defensaren que el text estatutari incorporés el “dret a la felicitat” a l’articulat d’aquest “engendru” que regeix l’autogovern de la nostra comunitat autònoma.

Més enllà del què van dir i fer durant els mesos de la vergonya, tinc un altre gran motiu que m’impedeix votar ICV. Un dia, un bon amic em va explicar una norma de funcionament per a les cites electorals que he adoptat com a pròpia: no penso votar cap partit que no sigui independentista. Iniciativa no ho és. Diuen que són federalistes, confederalistes o superconfederalistes.

El federalisme i les seves degeneracions: la típica excusa hispànica per no mullar-se respecte l’etern tema (unionisme o independència) de la política casolana.

Per aquest 3r capítol de preparació per a les pròximes eleccions espanyoles, els del Polònia m’han enviat un informe on s’explica el paper decisiu que ha tingut ICV per a la transició entre el 1r i el 2n tripartit:

Sergi

Anuncis

36 comentaris to “Aquesta vegada tampoc”

 1. Aquí hi ha tomàquets de debó! Que fort, que fort!

  Ja he llegit a més de dos llocs a internet (per tant, el rumor és automàticament veritat) que hi ha un motiu pel qual últimament ja no apareix públicament la Imma Mayol amb la seva parella en actes de campanya. Es veu que sota la seva innocent aparença, Sauron el senyor dels mossos i dels enciams, no ha volgut ser menys que en Sarkozy i manté una apassionada i tòrrida relació amb una xicota que per edat podria ser la seva filla. La noia no és model ni artista, però també està de molt bon veure; es tracta de la portaveu d’un dels partits socis del govern català, la bella Marina Llansana.

  Nooooo…

 2. Osti Parce, aquí el Sergi volent fer una anàlisi política seriosa i de debòòò i tu rebaixes el tema al nivell del Salsa rosa o el Lecturas. Home.. que aquest bloc té una credibilitat…!

 3. Jo crec que té molt més nivell parlar de ties que no pas d’Iniciativa. Fixa’t si arribo a menysprear-los, que prefereixo la versió espanyola (sí, ja ho sé, hi ha el Paco Frutos aquell …) que no pas IC – EUiA – els Verds …

  Per tant, i aixecant el nivell de la tertúlia, puc dir que algunes vegades m’he topat amb la Marina en directe i no val pas gaire la pena. Això sense tenir-li en compte la pena que fot quan li toca justificar les accions del seu partit!

 4. Per fer el contrapunt des de l’altre Principat, no sé si tu Parce vas seguir les eleccions comunals. Albert Pintat, cap de Govern andorrà, va dir que els Verds a Andorra només obtindrien vots quan fossin de dretes.

  S’ha de tenir un cap clar, per dir això. És clar, és el que té ser liberal. Per cert, Sergi, tu que ets un home versat en política i àvid de lluites pugilístiques entre candidats i partits, et proposo que algun dia facis un escrit sobre la tergiversació i progressió que ha patit el terme “liberal” (que ara encunyen els moderats conservadors) i el terme “progressista” (caldria recordar que el PSOE s’autoanomena així).

  Gràcies per atendre la meva petició. Per cert: només cal veure el candidat que sempre presenten els Verds de Berga per veure que encara són a anys llum de fer coses importants i amb seriositat.

  Els tomàquets tornaran a tenir gust de tomàquet! He dit.

 5. És veritat, Marcel. Els darrers temps s’està malversant el terme “liberal”. Sort en tenim que els clàssics ens guarden els mots i ens permeten mantenir-ne intacte el seu significat.
  El meu germà potser et fotrà el cap com un tabal amb cites i protagonistes històrics, però a mi em sembla que el subordinat del senyor Villahembrosa ho deixava més clar que l’aigua a la pel·lícula Airbag.
  Atenció a l’ús magistral del terme “liberal” que fa entre els instants 1:35 i 1:40.

  Suposo que ara ja no et queda cap dubte. De res.

 6. Els liberals no són aquells que van guanyar la Guerra de la Farina?

 7. Iniciativa? què és això? algú en coneix cap?
  Segons la meva percepció, el votant standard d’ iniciativa és, normalment, un personatge d’ àrea urbana, que al pujar a la Catalunya profunda, no ha entès res, i en comptes de veure un poblat que encara resisteix ara i sempre a l’ invasor, només veuen arbres, flors i canutus.Viu encobert en la seva moral pseudoprogressista i dogmàtica, que no li permet fer res que tingui a veure amb convergència (aparentment).
  Sí, tots són molt guais.
  I militants de Greenpeace.

 8. Si voleu repassar la nostra història política (des de l’inici de l’era dels tripartits), podeu mirar aquests dos fragments del Polònia on el Sauron treu el cap.

 9. Tens raó, quan dius que Iniciativa per Catalunya Verds no és un partit independentista, peró és un partit catalanista, ecologista i d’esquerres, concretament de l’esquerra verda. És un partit molt compromés amb la defensa de la natura, el medi ambient i contra el canvi climàtic, és un partit que ha dit que el sou mínim a Catalunya té de ser de 1000€, és un partit pacifista, progressista, republicà i és l’únic partit que va recolzar a Pasqual Maragall, després de la sortida del passat govern d’Esquerra Republicana.
  Per cert, si Iniciativa haguès entrat a l’Ajuntament de Berga s’hagués fet la carta del paisatge urbà, i també es netegerien més boscos al Berguedà. Llàstima!

  Els arbres no us deixen veure el bosc!

 10. Va, sí! Que ja fa dies que no ens en cardem d’Iniciativa!

  Als teus amics de la natura, David, els faria falta gestionar millor els seus residus. Concretament els residus polítics, encarnats per algun dels seus consellers. Més que res per deixar de fotre el ridícul. I segur que ho sabran fer de manera sostenible i practicant el reciclatge (posant algun altre líder fracassat en alguna altra banda).

  Lògicament, em refereixo al senyor Baltasar i la seva fantàstica coherència i fiabilitat. Pena, pareix. Sortir al parlament a dir que no sap res d’un transvasament, tornar a sortir a dir que sí al cap de quatre dies (però que no és un transvasament) i, finalment, fer veure que no sap de qui són les estaques. I, per postres, ni tan sols ho faran.

  Pacifista? Jo no, jo vull que tothom es mori, si et sembla. Molt fàcil dir no a la Guerra. Alguna cosa més darrera la pancarta?
  Progressista? Es diu sempre, però no vol dir res. Els que sí que han progressat són els verds col·locats a la Generalitat.
  Republicà? Republicà espanyol, sí. Però si ha de ser república monàrquica, traguem i llestos.
  Recolzar a Pasqual Maragall? Si va ser així, és un motiu de més per detestar-los. Per cert, et descuides que, posats a recolzar, van ser els primers a dir que sí a l’engany Mas-ZP per l’Estatut sense saber ni què deia!

  Que passis un bon dia, camarada.

 11. David, jo no soc un expert d’economia pero t’explico la meva opinio (que algu em corregeixi si patino gaire, he he):

  Els diner son un intermediari, no tenen valor, per tant podem reunir el problema a jo tinc produeixo 2 peres I llavors vaig a algu que fa pomes i li canvio una pera per una poma. Llavors vaig a un altre i li canvio l’altre pera que tinc per una cervesa.

  L’unica cosa que se m’acudeix (sempre que no vulgui canviar de feina) per fer-me mes ric es augmentar la meva productivitat perque si faig 3 peres en lloc de 2 doncs podre canviar una pera extra i tenir una cosa mes.

  L’altra cosa que es pot fer es R&D i desenvolupar unes peres que t’hi cagues de bones, de manera que la gent et doni dues pomes per cada pera. Amb aixo tambe s’hi guanya.

  Pujar els sous s’ha de fer si puja la productivitat o aportes valor afegit. Pujar-los per decret es com engegar la maquina de fer diners, la inflacio s’ho menja i el teu nivell de vida no puja.

 12. Respostes a l’Aleix

  Quan dic que iniciativa és un partit pacifista, em refereixo que creuen que la millor manera de solucionar un conflicte és mitjançant el diàleg i no la força, a diferència del Partit Popular(Guerra de l’Irak), el tot-poderós George.W.Bush, Tony Blair, etc.
  Com que ser que vols fets, t’en diré un, va ser el conseller Joan Saura qui va decidir difondre en els mitjans de comunicació els videos de les pallisses de alguns Mossos, per després denunciar-los i suspendre’ls de feina i sou.

  També t’explicaré encantat, el que vol dir progressista, que significa persona o grups amb idees o programes socials i polítics avançats, no estancats en el passat, que responen a la convicció que la societat camina de forma progressiva vers una perfecció com més va més gran.

  I crec que recolzar a Pasqual Maragall (Català de l’any), va ser un exercici de responsabilitat, lleialtat, seriositat, coherència i maduresa, perquè la majoria de catalans van dir que sí a l’Estatut, ja ser que em diràs que es va retallar, lamentablement és veritat, peró representarà més avantatges per Catalunya, Quins? per exemple si vas cap a la Cerdanya no tens que pagar el túnel del Cadí (si ets del berguedà), aixó és gràcies al retallat Estatut, que significarà i significa més diners per Catalunya, cosa que crec que està bé. Tú poder no t’agrada aixó?

  Per últim, si que crec que el senyor Baltasar no ho està fent bé, sobretot en la idea del transvassament del Segre, en que jo hi estic totalment en contra.

  I Marc, crec que 1000€ al mes és un sou just.

  Visca Catalunya!

 13. Hola David, veig que ets un incondicional del partit.

  La gràcia d’internet és que no saps si estàs parlant amb un dirigent d’Iniciativa camuflat que reparteix discurs pels blocs a veure si algú pica o bé amb algun adolescent que, temporalment, s’ha cregut el rotllo, passa l’època de flipat i es dedica a propagar la bona nova.

  D’entrada, dir que m’interessa ben poc la Guerra d’Irak. Jo no hi hagués anat, però també trobo molt lamentable que un partit polític català basi la seva estratègia electoralista en un fets que tenen incidència zero en els problemes quotidians del poble català.

  Si aquesta és la teva definició de progressista, tots els partits polítics la firmen amb els ulls tancats. Qui gosaria dir que amb la seva línia política no avancem cap endavant en lloc d’enrere? A part de que, és clar, què vol dir programes del passat? L’antic règim, el socialisme soviètic, el capitalisme o què?

  I per últim, l’amic Pasqual. No em fa cap vergona dir, per molt que ara digui que està malalt, que l’odio profundament. Barceloní de família adinerada que, després de fer-se esquerranós durant la joventut, acaba a un partit on pot desenvolupar-se com a progre amb autoodi. Sempre practicant del més gran espanyolisme (que es pot fer i es fa perfectament en català) fins que els seus el van abandonar i es va donar una finíssima capa de “catalanisme”. Individus com aquest han fet molt mal a aquest país, posant-nos sempre sota els peus d’Espanya i del PSOE, menyspreant la catalanitat i inventant subnormalades com el Fòrum o el nou Estatut. T’he d’explicar què en penso del nou Estatut o ho dedueixes tot solet?

  Bona i tempestuosa tarda.

 14. Quin tip de riure això del català de l’any! Només cal repassar els guanyadors del prestigiós guardó: Ernest Lluch, Pau Gasol, Ferran Adrià, Manuela de Madre, Pasqual Maragall… Per postres aquest any recordo que el Tamudo era candidat. Ja veig que l’any que vé l’emoció estarà entre si guanyen els Estopa, el Buenafuente, la Julia Otero, el Carles Francino o directament l’Antonio Franco.

  Vagi bé la lectura de El Periódico de Patricia.

 15. Quin capgros aquest Pasqual! Els del seu propi partit li fan el llit (animats pel Periódico) i després va, tan tranquil, a recollir el premi del Català de l’any (amanit pel Periódico). Com dirien els de El Jueves “el gilipollas de la semana”!

  No sabia que el fet de no pagar el Túnel ho devéssim a l’Estatutet de merda… Prou m’estimaria més la independència que la gratuïtat del putu túnel!!

  Aplaudiments pel nou Estatutet que ens portarà super millores i hiper felicitat!!

 16. Aleix, deixam dir-te 5 coses sobre l’anàlisi (ple de rabia i mala fe) que has fet de Pasqual Maragall.

  1- No només li tens que tenir un respecte perquè ara està malalt, sinó també li tens que tenir un respecte perquè és tracta d’un ex President de Catalunya!

  2- Et descuides de dir que Pasqual Maragall va aconseguir portar els Jocs Olímpics a Catalunya, concretament a Barcelona l’any 1992 quan ell n’era alcalde. Per aixó també li tens que tenir un respecte.

  3- En el terme despectiu “esquerranós”, es detecta un cert “tuf” de “dretes” o “d’extrema dreta” francament sospitós.

  4- Maragall no ha tingut una actitud de submissió cap al govern de Madrid sinó més aviat una actitud d’exigència en tot moment. Perquè si hagués tingut una actitud de submissió no hagués impulsat ni defensat l’Estatut com a President de Catalunya!

  5- Preferiria que carreguessis el teu odi contra polítics espanyols i no contra polítics CATALANS!

 17. Ei David, com va tiu? Ja et trobava a faltar!

  Començo a pensar que no ens en sortirem, tu i jo. És el que passa quan dos parlen des d’universos diferents. Jo sóc un independentista català, mentre que tu vas assolir l’èxtasi polític el dia que es va configurar el tripartit. I només et va faltar que després guanyés ZP.
  Què n’ha tret Catalunya de tot això? Fer el ridícul.
  Quina millora ha experimentat la gent treballadora? Cap ni una.

  Faré veure que em crec que el tripartit autoanomenat d’esquerres pot/vol promoure un canvi que es noti a nivell social. MAI el podrà dur a terme mentre Catalunya formi part d’Espanya. El Parlament i la Generalitat no tenen cap mena de poder polític. Només són una repartidora de càrrecs i llocs de treball.
  Si a això li afegim que es tracta d’una colla de retardats, pots imaginar-te tu solet el futur del país.
  De fet, un programa electoral seriós només hauria de tenir un punt: separació immediata de l’estat espanyol. Acceptaria que no ens paguessin ni els danys i perjudicis. Després (potser) podrem fer alguna millora.

 18. Ah, perdona, em faltava respondre les teves elucubracions.

  1. No sé si li tinc poc o massa respecte, però això no té res a veure amb l’odi. Es pot respectar i odiar alhora, no? Al Pujol també l’odio bastant i el respecto molt.

  2. Si em treus els Jocs Olímpics com a mèrit, em desconcentro. Aquí en tens l’opinió dels Brams, que en van fer cançó en el seu dia. Suposo que per no anar a la presó, no la van editar mai en cap CD.
  http://www.musica.com/letras.asp?letra=828140

  3. Pensa el que vulguis, camarada.

  4. Llegeix-te l’Estatut, a veure si tens collons de trobar un sol paràgraf que no defensaria qualsevol espanyolista. A més, era el seu compromís electoral i li anava el càrrec!

  5. A mi me la sua el que fassin els polítics de Madrid. Ja sé què n’hem d’esperar del PPSOE! Fan la seva feina. El problema el tenim a casa. No em de demanar permís a ningú per cardar el camp.

 19. Confessió

  Jo també sóc un independentista català (Sorpresa!) i catalanista, peró sóc de la branca més cívica,més moderada próxima a ERC, i no comparteixo l’independentisme de la CUP, perquè no? perquè és un independentisme massa anti-sistema, rebel, radical, perquè atacan molt les institucions i els polítics del nostre país, una mica com el que pràctiques tú Aleix si em permets?
  Sóc independentista i (tot i que no el vaig votar) em vaig alegrar que guanyés ZP, perquè el Rajoy i el PP haurien fet molt malt a Catalunya.

  Abans era d’ERC, peró des de que van fer tumbar a Maragall i van fer president el Montilla, vaig deixar de ser-ho (com molts). Em vaig fer (tot i que no sóc cap militant) d’Iniciativa per Catalunya Verds, perquè és un partit catalanista, d’esquerres, ecológista, naturalista, etc. Hi han independentistes dins d’aquest partit.

  I evidenment prefereixo l’independència abans que l’Estatut, peró aixó no és cap motiu per destesta’l perquè repeteixo és bo per Catalunya.

 20. Perquè és bo l’Estatut per Catalunya?

  Perquè aporta més diners i més autogovern per Catalunya.

  He trobat molts paràgrafs que no compartiria mai un espanyolista (ja ho veus tinc collons).
  L’Estatut diu:
  – Catalunya és un país ric en territoris i gents, una diversitat que la defineix i l’enriqueix des de fa segles i l’enforteix per els temps venidors.

  – La tradició cívica i associativa de Catalunya ha subratllat sempre la importància de la llengua i la cultura catalanes, dels drets i deures, del saber, de la formació, de la cohesió social, del desenvolupament sostenible i de la igualtat de drets, i avui, especialment de la igualtat entre homes i dones.

  – Catalunya, des de la seva tradició humanística, aferma el seu compromís amb tots els pobles per a construir un ordre mundial pacífic i just.

  – Els poders públics de Catalunya han de promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat dels individus i dels grups siguin real i efectives; han de facilitar la participació de totes les persones en la vida política, econòmica, cultural i social, i han de reconèixer el dret dels pobles a conservar i desenvolupar llur identitat en un ordre mundial pacífic i just.

  – La llengua pròpia de Catalunya és el català.

  – La Generalitat i l’Estat han d’emprendre les accions necessàries per al reconeixement de l’oficialitat del català a la Unió Europea i la presència i la utilització del català en els organismes internacionals i en els tractats internacionals de contingut cultural o lingüístic.

  – Correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de llengua pròpia, que inclou, en tot cas, la determinació de l’abast, els usos i els efectes jurídics de la seva oficialitat, i també la normalització lingüística del català.

  – L’Agència Tributària de Catalunya s’ha de crear per llei del Parlament i disposa de plena capacitat.

  I encara n’hi han més.

 21. He vist la lletra de Brams (gràcies) i atacan (de manera sobretot personal) el Maragall i no els Jocs Olímpics.

  I segueixo pensant, que se celebressin l’any 1992 els Jocs Olímpics a Catalunya, és un motiu d’orgull, d’alegria i de satisfacció. Perquè va obrir Catalunya al món.
  I també va aportar molts diners a Barcelona.

  No ho entenc Aleix, que no t’agradi que es vagin fer els Jocs Olímpics a Catalunya, poder no t’agraden els esports.

 22. Les olimpiades van ser una cosa historica: un alcalde d’esquerres s’alia amb un exfranquista com el Samaranch per sobornar quatre tius del COI i fer unes olimpiades a BCN. Llastima que es deixessin l’esperit olimpic aquest que mostres els xinos! he he.

  Jo ho de la guerra de l’Irac ja n’estic molt cansat de parlar-ne. El que mai entendre es la defensa aquesta de la ONU.

  Jo crec que el primer que s’hauria de fer al mon (abans i tot de preocupar-se del canvi climatic) es suprimir la ONU. A mi el que digui una organitzacio on el vot d’una dictadura val el mateix que el d’una democracia (com ara els EUA) me la porta molt fluixa! Es mes, que algu ho respecti em produeix vergonya aliena.

  Despres, sobre el sou minim a 1000 eurus. Jo estic d’acord amb que la gent cobri mes, nomes faltaria! pero David, no has entes res del que vaig dir… llastima.

 23. En defensa d’un sou just pels catalans i catalanes del nostre país

  Si que vaig entendre el teu anàlisis de fruites sobre economia (de dretes perquè només et fiques al costat de l’amo).
  Entenc que és important que hi hagi productivitat a la feina, només faltaria!, peró a vegades aquesta hi és i és manté el mateix sou o el que és el mateix encara que treballis molt (normalment) continuaràs cobrant el mateix que fica en el teu contracte i crec que s’ha de ser sensible en aquest problema. Hi ha gent que li costa arribar a final de mes i per tant alguna cosa s’ha de fer al respecte. Peró tot i aixís, que consti que entenc i respecto el teu anàlisis, només em dedico a opinar lliurament sobre aquest anàlisi.
  Dir que la inflació pujarà molt i s’ho menjarà tot, home és una eventualitat, ja que, mai se sap el que passarà en el dia de demà, i també és un tema molt complex i per tant tens que comprendre que la interpretació que em fas resulta molt agosarada i fàcilment discutible, peró no hi entraré, només et diré que és una opinió una mica catastrofista o pessimista i en la vida s’ha de ser optimista Marc, ja que, estic segur que alguna mesura es pendria per contrarestar-la sobretot perquè de pressupost no en falta. Saps quin és el pressupost de la Generalitat pel 2008? És de 34.749 milions d’euros. Peró no hi entraré més en aquest tema perquè no sóc cap expert al respecte. Tot i aixís, et diré que jo tinc una teoria o una filosofia que també reivindica Iniciativa per Catalunya Verds, que és la següent:
  L’ECONOMIA D’UN PAÍS NO VA BÉ SI TENS UN CONTRACTE PRECARI I COBRES POC.
  Segurament, fins que no assumeixis aixó no acabaràs d’entendre la meva posició al respecte.

  I Marc, 1000€ al mes és un sou just i et diré un consell, el que és just s’ha de defensar i reivindicar sempre sense cap mena de por!. (Estic segur que aixó ho entens perfectament).

 24. David, què vol dir ser “independentista català (sorpresa!) i catalanista”?

  Si ets independentista català moderat vol dir que ja et va bé l’Estatutet? Així perquè et dius independentista? On hi ha la independència en aquest Estatutet? Com vols reclamar la independència si no ets “anti sistema” (el sistema actual no t’ofereix aquesta possibilitat)? Quan has vist el senyor Maragall, o en Saura, o l’Herrera manifestant el seu desig d’uns Països Catalans lliures (no federalismes ni collonades)?
  D’on ho has tret que les Olimpíades van ser una posada d’escena de Catalunya al món? No havia vist mai tantes “estanqueres”! Els Borbons passejant-se com a casa i representant Barcelona. Quina vergonya! Catalunya? No em facis riure!!
  Demana-ho als més “febles” (putes, indigents, veïns de la Barceloneta…) a veure si els van agradar les Olimpíades? No. Demana-ho als constructors i de la Vila Olimpica i als grans hotelers si els van agradar les Olimpíades? Sííííííí!!
  Saps allò que deien algunes comarques de la Catalunya que tu dius que va estar tant ben representada… “Barna s’endú les medalles i aquí les escorrialles!!”

  A més, ni quan s’organitzen uns Jocs Olímpics a casa meva no puc animar el meu país!! Tu, potser vas onejar alguna bandera espanyola (ja que hi havia representants catalans i bla, bla, bla…) jo no!!

  Apa, salut!!

 25. Respostes a totes les teves preguntes.

  1r pregunta: Independentista català vol dir que m’agradaria que Catalunya fós independent, sorpresa va dirigit amb simpatia cap a l’Aleix i catalanista perquè m’estimo la cultura i la llengua de Catalunya.
  2n pregunta: L’Estatut va bé pel que he explicat abans peró preferiria la independència.
  3er pregunta: hi ha la resposta en la 1r pregunta.
  4rt pregunta: no hi és, peró s’avança molt en aquest objectiu (llegeix-te el meu comentari que parla del que diu l’Estatut).
  5é pregunta: anti-sistema en el sentit de que per canviar les coses s’ha de participar en política, potser la paraula seria anarquisme, ho sento m’he equivocat, ja ho deia Epictet (50-125) “L’home savi no ha d’abstenir-se de participar en el govern de l’Estat, ja que és un delicte renunciar a ser útil als necessitats i una cobardia cedir el pas als indignes”, o el que deia Arnold J. Toynbee (1889-1975) “El major càstig per als qui no s’interessen per la política és que seran governats per persones que sí que s’hi interessen”, o el que deia Yves Montand (1921-1991) “Encara que no t’ocupis de la política ella s’ocuparà de tú” o també el que deia Joan Fuster (1922-1992) “La política si no la fas, te la fan”.
  Pregunta número 6: Maragall, Saura i Herrera van assistir en la manifestació que és va fer a Barcelona pel dret a decidir. I ara no em diguis que hi van assistir tots els partits catalanistes, perquè el PSC no hi va anar.
  Pregunta número 7: és una realitat, que Catalunya es va obrir al món.
  Pregunta número 8: a mi no em fa riure Catalunya.
  Pregunta número 9: a les putes segur que els hi va agradar perquè van tenir més clients, i els indigents segur que també els hi va agradar igual que els veins de la Barceloneta perquè els Jocs van aportar més diners a Barcelona i ja saps que diuen “Barcelona és bona si la bossa sona”.

  Que quedi clar que jo sempre onejo la bandera catalana mai l’espanyola.

  torraxic, els arbres no et deixen veure el bosc!

 26. Gràcies, David, perquè amb els teus comentaris no només no aconsegueixes despertar l’interès per votar aquest ridícul partit (que va sumant sigles per veure si així acaba arreplegant algun vot més ICV-EUA-EV…); sinó que també carregues de motius als que dubtaven per no votar-lo mai.
  Mira que a aquest bloc se n’han escrit i de ben grosses, però hi ha una diferència entre les rucades que s’escriuen habitualment i les teves: que tu te les creus…
  Té nassos dir que els Jocs Olímpics van omplir de diners Barcelona. Home! i tant! els diners que enviem dada dia a Madrid i a l’Estado perquè facin tornejos de tennis a la capital, terminals d’aeroport, complexos turístics i pagar un sou espectacular a l’hereu del franquisme i la seva família que l’única cosa que han fet a la vida és néixer.
  També em distreuen molt les teves lliçons d’economia. Només una petita observació, xaval! No es tracta que la gent cobri 1000 euros i solucionem el problema, sinó que no hi hagi qui en cobra 500 i qui en guanya 10.000!
  Em sorprèn la teva declaració de “independentista català i catalanista”. Em pensava que si eres independentista català ja eres catalanista, però potser és que estic equivocat. Perquè no deu pas ser cosa teva que facis com els professors nefastos d’universitat, que consideren que val més la pena escriure molt que escriure bé. Doncs això.
  Un altre tema, Maragall català de l’any…vergonya aliena! Potser seria bo recordar que és un fill de burgès que va ser escollit a dit per ser alcalde de BCN, sí sí, a dit! ell va entrar d’alcalde per substituïr Narcís Serra, que anava a fer de ministre a Madrid (quin altre, també!), elegit directament per l’alcalde anterior el 82.
  Ah! i per últim, veig que et fa gràcia que Ciutat Vella estigui plena de prostitutes que no tenen res més per guanyar-se la vida, i a més te’n vas prou alegrar, pel què sembla, quan “van tenir més clients” per això de les Olimpiades.
  Per cert, David, has menjat mai algun tomàquet que no faci gust de tomàquet?

 27. Mira, David, amb respecte, però ja fa molts dies que ho penso: ETS UN PEDANT!!!

 28. Caram David, quants amiguets que has fet, eh? Passa algun cap de setmana pel bar i et posarem a la taula dels pesats que parlen de política. Si vols vine amb l’Epictet , el Toynbee i el Maragall. Ah, cadascú paga lu seu!

 29. Ei,

  Devia un comentari.

  Jo no faig un analisi de dretes, ni tampoc em poso al costat de l’amo pq, de fet, ni tant sols el menciono ni te perque apareixer. Jo feia un analisi general i podriem suposar que el que fa pomes es un pages autonom.

  Dir que si puges el sou automaticament => la inflacio s’ho menja, no es cap eventualitat. Es veritat i ja esta. Una altra cosa es que la inflacio tambe pugui pujar per altres causes, com ara el petroli.

  Gracies per venir al meu camp i dir que les coses son complexes. Seguint aquest analisi, de seguida t’adonaras que, dir que els sous han de ser de 1000 euros per solucionar els problemes de la gent que no arriba a final de mes i quedar-se tant ample es una analisi mes que simple i, per mi, estupid.

  A mi tambe em sembla que 1000 eurus son pocs, pero per exemple trobo mes escandalos ho de les pensions minimes. Que aixo si que es una cosa que depen directament del Govern. I no se que deu haver-hi al Govern… ( i no surtis amb que es competencia del govern central pq tambe el vau votar i pq la Generalitat dona complements de pensions o sigui que amb aquest pressupost tant ben parit que dius que hi ha, es podrien allargar una mica).

  encara em queden unes quantes coses per dir, pero, de moment et passo el torn de paraula.

 30. Ho sento Marc peró no et respondré, no és per tú, per tant et demano perdó, és perquè han aparegut insults i desqualificacions personals en aquesta web cap a la meva persona i cap a la meva posició política (ja saps que de vegades les veritats ofenen), per tant jo per principis tinc que donar per acabat el debat, sincerament ho sento molt.

 31. Ok, deixem-ho aquí doncs. Sort!

 32. Ahir, llegint el diari, vaig topar amb un doble engendru que em pensava que aviat oblidaria: el bus de l’estatut i el festatut. De moment, no podrà ser.

  Es veu que els de l’ONU han premiat aquestes dues collonades amb no sé què del foment de la participació i bla, bla, bla.

  Podeu llegir-ho a http://paper.avui.cat/article/politica/130669/ny/cotxe/linia.html

  Aquesta és una d’aquelles notícies que semblen anecdòtiques i gens importants, però sí que ho és. És dramàtica. Et fa sospitar i malpensar de tot i de tots, sobretot del conjunt de la classe política mundial i d’organismes com l’ONU. I és que és molt fort: estan premiant una iniciativa (muntada pels d’Iniciativa, quina conya) com si fos la més destacable i lloable, en el seu àmbit, del món mundial i en el lloc on es va perpetrar sabem que tot plegat no va servir per res: molt poca gent en va fer cas i, evidentment, els polítics catalans i espanyols van passar olímpicament del bus de l’estatut.

  * He fet aquest comentari en aquesta entrada tan carregada perquè en el text inicial vaig fer esment del bus de l’estatut. A més, en els comentaris, el Marc va fer referència a l’ONU per mostrar el seu menyspreu cap a aquest tingladu. Em sembla que aquest detallet el reafirmarà en la seva antipatia cap a l’ONU.

 33. Recupero aquest tema que va ser tan distret per encardar-me’n una mica més del burru del Sauron.
  Aquests dies, els polítics del país tornen a escenificar la “unitat dels catalanistes”. Uns per fer veure que pressionen el govern amic de Madrid i els altres per intentar recuperar un mínim de credibilitat.
  Com a notícia sorpresa del dia d’ahir, tenim que l’hàbil negociador Saura es va deixar enganyar per la odiadíssima vicepresidenta de la Vega a canvi de sortir als diaris. Com si el tio aquest tingués cap mena d’influència sobre algú!
  La cosa anava de fer comparèixer o no ZP a mig estiu. Al final es veu que no. A mi, que l’única compareixença que em semblaria útil és la que acabés amb el Congrés enderrocat (amb el govern i tots els diputats dins), em sembla un abús del ridícul això del Saura. Pel que fa a l’imbècil de l’Herrera, a veure si cau de la bici i es pela el genoll.
  Per finiquitar el buidatge d’odi, aquí teniu la canço “Tirano-Saura” dels companys Camarada Kalashnikov. Bona potser no ho és gaire, però té lloables intencions.
  “Que bonic, que divertit, que és el tripartit”.

 34. Avui a la tertúlia de Rac1 ha sortit el tema. I han apuntat una possible hipòtesi: Acusaven a Iniciativa i Izquierda Unida d’haver cedit a canvi de suposats favors econòmics. Segons el tertulià (que ara no recordo qui era) es veu que IU estaria (suposadament) en fallida econòmica després de gastar-s’ho tot a l’ultima campanya electoral i treure uns molt mals resultats.

  A mi ja no se si em fan ràbia o més aviat pena. El que em sembla és que ja fa molt temps que no aporten res útil a la societat.

 35. Si Dolores Ibárruri, “la Passionària”, aixequés el cap…! los ous los tenen així!!

 36. El meu metge m’ha receptat carregar contra Iniciativa un cop al mes (mínim) i aquesta setmana en tinc una bona ocasió. Com haureu pogut llegir, individus com el Miralles (aquest es veu que és del cantó EUiA) estan molt enfadats perquè a la merda d’acte oficial de l’11 de setembre al parc de la CIutadella hi cantarà la israeliana Noa. Això no els agrada gens perquè diuen que fa uns mesos va escriure una carta on “donava suport al bombardeig de Gaza”.
  Bé, deixant de banda que l’acte en qüestió l’organitza el seu maleït govern (que callin o que pleguin d’una vegada, si us plau), haurien de triar millor les ocasions per fer-se veure.
  Jo no sé què canta, la tia aquesta, i sembla que ha guanyat dotzenes de vegades el campionat del món del bon rotllo i la multiculturalitat, però haver nascut israelià permet carregar contra tu si no et passes el dia renegant del teu país.
  Avui a la ràdio han llegit la carta presumptament criminal que va escriure i m’ha semblat impecable. Com sempre, els “progressistes” prefereixen fer-se al guai a fer o dir alguna cosa que tingui a veure amb la realitat del país.
  I mira que allà a la Ciutadella hi haurà dotzenes de botiflers i espanyolistes a qui criticar, hostiar o expulsar, però els “ecosocialistes” es dediquen a tocar els collons a l’artista estrangera convidada. La pobre, deu flipar.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s