Momotaro, el nen préssec

momotaro

Hi havia una vegada , al llunyà Japó, una parella d’avis que treballava al camp. Un dia, l’àvia, rentant la roba al riu, va trobar un préssec gegant flotant. El va agafar i se’l va endur cap a casa. Allà el va obrir i de dins en va sortir un nen molt petitó i rodonet. La parella, que no tenia fills, el va adoptar. Li posaren el nom de Momotaro, el nen préssec.
Als 15 anys, Momotaro va voler agraïr les atencions i l’amor que la parella d’avis li havien donat durant tot aquell temps. Momotaro, tot i ser molt petit, tenia un gran coratge i fortalesa. Per agraïr tot aquest amor, els va prometre que aniria a l’illa dels Onis ( gegants rucs i sepastres de diferents colors amb tres dit als peus i mans) a treure les noies que els Onis tenien captives. Pel viatge s’endugué una bossa plena de dangos (boles d’arròs) i uns companys que li farien costat en tot moment: un gos, un faisà i un micu.
A l’arribar a Onigashima, l’illa dels Onis, van preparar l’atac. El gos mossegaria els peus dels onis que feien guardia. El faisà els fotria cops de bec als ulls, i el micu entraria a la fortales i obriria la porta perquè Momotaro pogués entrar. Un cop dins, Momotaro va matar a tots els Onis i d’aquesta manera, els quatre companys de viatge es van poder endur a casa totes les noies raptades pels Onis.

Gat

Anuncis

One Comment to “Momotaro, el nen préssec”

  1. El pare adoptiu del Momotaro és en Pasqual Maragall?

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s