Escenes memorables (part I)

Com que sembla que la meva neurona no està gaire inspirada aquesta setmana (no vol dir que en les altres ho estigués) farem bona la frase de que una imatge val més que mil paraules. Al llarg de la història del cine hi ha hagut moltes pel·lícules que han deixat per a la posteritat alguns moments o frases memorables, que gairebé podríem dir que han passat a formar part de l’imaginari col·lectiu. Qui no sap, per exemple, de quina peli estem parlant si diem la frase torna-la a tocar Sam o jo sóc el teu pare. Són moments, pinzellades de cine que, ja sigui per la seva posada en escena o el contingut dels seus diàlegs, queden a la memòria de l’espectador.

Hi ha moltes, de fet, moltíssimes escenes que acaben sortint en qualsevol tertúlia cinèfila de bar. Frases com és boníssim quan aquell li diu… o coses així són molt típiques d’aquests moments. Als que us agrada el cine, segur que alguna vegada us heu passat una bona estona comentant i rememorant alguns moments estel·lars de les vostres pel·lícules de capçalera. I això és el que farem avui, veure (i comentar molt breument) algunes escenes mítiques de grans pel·lícules.

Per presentar la primera n’hi ha prou amb una frase: Saps de què va Like a virgin?. Estem parlant d’una de les grans, Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1992). És el que podríem qualificar d’escena tarantiniana.

Els Germans Coen també compten amb una bona filmografia plena de escenes estel·lars, pel·lícules com Fargo (Joel Coen, 1995) o O Brother! (Joel Coen, 2000) tenen grans moments, però si una destaca per damunt de la resta en aquest aspecte és El gran Lebowski (Joel Coen, 1998). Veiem aquí la escena de presentació del personatge interpretat per John Turturro, Jesus Quintana.

I per acabar, passem a un registre totalment diferent, dels diàlegs enginyosos dels Coen i Tarantino, a la posada en escena d’un dels grans mestres, Alfred Hitchcock. A diferència de les anteriors aquí no hi ha cap diàleg, tota la seva força es basa en una brillant posada en escena i una encertadíssima banda sonora que posa a l’espectador en tensió. Aquesta escena ha estat imitada i parodiada infinitat de vegades. És un fragment de Psicosis (Alfred Hitchcock, 1960) i la actriu és la Janet Leigh.

Klaatu barada poblet

Àngel

Anuncis

10 comentaris to “Escenes memorables (part I)”

 1. Osti, àngel, només de começar allegir el post, ja estava pensant en l’ escena del Jesús Quintana. Cabró. Ara quina hi poso…. m’ ho pensaré.

 2. Ah si, m’ en descuidava. Ja saps que sempre hi ha un videoclip per tot:

 3. wooo! Tes escenes mítiques d’alguns dels meus films favorits i de grans directors com Tarantino, els Cohen o Hitchcock!
  Per la segona part que tal alguna cosa de Lynch, von Trier o Almodovar?

 4. No et puc assegurar que surtin a la segona part, però el que si que et puc dir és que hi hauran més de dues parts (aquest tema dona per molt) i aquests tres directors que menciones segur que acaben sortint.

 5. El gran mèrit de El gran Lebowsky va ser ajuntar el Jeff Bridges, el John Godman i el Turturro que van néixer per interpretar aquest papers. A la pròxima entrega reclamo l’escena de les cendres. De Reservoir Dogs m’agrada més el repartiment de colors.

 6. Dedicat a l’home del 2 a 0, al xèrif del bloc i del bar. D’aquí ve el nom: http://www.youtube.com/watch?v=F_SQyCJega8

 7. Del gran Lebowsky em quedo amb el Nota cantant els Creddence a dins el cotxe, picant el sostre i cremant-se amb el porro. I qualsevol escena on es prepara un White Russian!! Memorable!

 8. Memorable és la cèlebre escena en què el replicant (interpretat per Rutger Hauer) diu la famosíssima frase: “He vist coses que vosaltres no creuríeu. He vist naus cremar més enllà d’Orió. He vist raigs C brillar en la foscor prop de la Porta de Tannhäuser… tots aquests moment es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir”.

  Qui no recordi aquesta escena i la frase, sisplau, que no s’autodenomini cinèfil. ;)

 9. Perdó! L’escena és de Blade Runner, evidentment!

 10. Completament d’acord amb tu Marcel.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s