Athanagia 2004. Prince of Persia

Com salvar una princesa en una hora? Amb aquest simple argument comença un joc de plataformes d’aparença inofensiva que ocultava certs aspectes gores. El nostre personatge és l’amant d’una princesa persa que com a via ràpida per accedir al poder també és ambicionada per un malvat visir (un primer ministre escollit a dit pel sultà dèspota de torn). Aquest tanca el bo als calabossos de palau i dóna una hora a la noia perquè decideixi casar-se amb ell o morir. Per complir els tòpics ja li podria deixar 1000 i una nits per rumiar-s’ho mentre ella troba un llàntia, la frega i en surt un geni per demanar-li el desig de salvar-los. Però la cosa no anirà d’això. El joc és de l’any 1989 i va ser el pioner en la tecnologia d’enganxar tot de ventoses a un individu per capturar-ne els moviments per després traslladar-los al monitor. Podeu descarregar-vos-el aquí.

El nostre heroi s’haurà d’escapar de la masmorra, aconseguir una espasa, resoldre laberints i anar derrotant en duels singulars un bon grapat de guardians moros (en la meva infantesa no tenia ni idea de geografia ni em van ensenyar a diferenciar entre perses, otomans, magrebins, berbers, saharauis, kurds, pakistanesos, palestins…) cada vegada més forts i hàbils; curiosament el protagonista va amb un pijama blanc, no porta turbant i té trets occidentals. Tenim una barra d’energia que pot anar augmentant fotent glops de poció màgica i disminuint si rebem estocades dels enemics. Si caiem de massa amunt el nostre cos ja quedarà rebentat a la primera. Per ser encara més cruels, al fons de les trampes en que ja podem quedar morts només amb la caiguda, ens podem trobar amb unes punxes on quedarem com un colador. També haurem de calcular el temps per superar unes quantes portes automàtiques amb dents de serra que ens partiran en dos com si fóssim mantega.

A part dels guardians relativament fàcils de vèncer, ensopegarem amb alguns enemics especials que no són exactament els clàssics “jefes” al final de cada nivell. En moro gordo: el seu aspecte ens fa confiar i després és increïblement ràpid de reflexos. El moro imitador: al principi la manera fàcil de véncer els combats és no fer res fins al moment que t’ataquin, però aquest fa servir la mateixa tàctica de manera que el temps va corrent mentre estem palplantats cara a cara. L’esquelet: aquest no es pot morir perquè ja és mort, haurem de llançar-lo i aïllar-lo en alguna fossa perquè no molesti. El clon: en un moment donat ens trobarem un mirall que ens barrarà el pas, en atravessar-lo a la força en sorgirà un ésser clavat al protagonista a qui ens haurem d’enfrontar, però la vida d’un va lligada a la de l’altre; per resoldre el dilema haurem d’optar per una solució pacífica. El visir: per ser el combat final del joc se n’esperava més; bon espadatxí però sembla que hagués de fer algun truc de magia més terrible.

Rivals a part, la dificultat més important és el fet de recórrer els diferents laberints a contrarellotge. Pensareu en l’estratagema d’anar grabar sovint la partida i quan arribem a un forat sense sortida, tornar a recuperar la partida en un punt anterior. Doncs no es poden grabar partides, de manera que cal memoritzar o apuntar-se els camins i culs de sac per on ens haguem perdut a cada nivell. Hi ha infinites vides, però cal tornar a començar pel principi de cada nivell. Quan s’acaba l’hora, la princesa Letizia és executada i cal tornar a començar per la primera pantalla. Evidentment els autors del joc van programar un grapat de trucs per augmentar els minuts, la barra d’energia, passar nivell instantàniament, caure a càmera lenta per no fer-s’hi mal… El primer cop que vaig guanyar el joc reconec que vaig necessitar el d’augmentar el temps. Anys més tard ho vaig aconseguir netament i encara em van sobrar més de 5 minuts. En aquest video, el flipat se’l passa en 34 minuts, encara que en dura menys de 10 perquè es veu a càmera ràpida. El seu secret és tenir pietat i pressa deixant vius gairebé tots els enemics i fugint-ne a la mínima ocasió.

Parce

Anuncis

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s