Bon viatge

Aquesta setmana, l’Oleguer ha concretat el seu fitxatge per l’Ajax i ens ha fet arribar una carta de comiat. No sé si trobarem a faltar el seu somriure, però la seva sobrietat futbolística i la seva manera de fer, parlar i escriure (tan rara en el món del futbol professional) sí. Jo sí.

Ara que l’Oleguer marxa, vull dir dues coses. Comencem per la primera: el xicot de Sabadell ha sigut un molt bon jugador pel Barça. Prou de mentides i comentaris de menyspreu. Recordem-ho: en els millors moments del Barça del Rijkaard (la 2a volta de la 1a temporada i les dues temporades següents, amb les dues lligues i la Champions), l’Olegario va jugar molts minuts. Durant dos anys i mig, fent de central o lateral dret, el 23 gairebé sempre va formar part de l’onze titular d’un Barça magnífic.

Vull subratllar això perquè aquests últims dos anys ha anat en augment l’opinió segons la qual l’Oleguer seria una mena de futbolista de nivell molt baix que, incomprensiblement, ha sigut titular del Barça sense tenir-ne ni idea. Si repassem els números (partits jugats, victòries aconseguides, gols rebuts…) de les dues temporades i mitja de l’Oleguer com a defensa titular del Barça, el tema queda sanjat.

Anem a la segona cosa que volia dir. En aquestes últimes cinc temporades, quan s’ha parlat -mediàticament- de l’Oleguer sovint se l’ha etiquetat amb l’adjectiu (en sentit pejoratiu) de polèmic. Oleguer el polèmic.

Aturem-nos un moment aquí. Sobretot aquests dos últims anys -quan ha anat en augment la decepció (i la ràbia) de la culerada en veure que un Barça amb grans futbolistes no era capaç de guanyar cap títol-, diferents articulistes, periodistes i professionals dels processos “d’embaucació” han deixat anar, entre línies o de forma més cridanera, que el què hauria de fer l’Oleguer és dedicar-se a jugar a futbol i deixar-se estar de “política” i temes “polèmics”.

És cert que l’Oleguer ha dit què pensa de diferents temes “polèmics” (la nostra llengua, l’etern conflicte Catalunya-Espanya, la “justícia” espanyola, les seleccions catalanes, la constitució europea…), però sempre ho ha fet presentant arguments on recolzar la seva opinió i opció personals. No ha cridat ni insultat a ningú (malgrat que alguns s’ho tindrien ben merescut). El contrari. Qui ha rebut insults, ofenses, menyspreus i amenaces ha estat ell, “el polèmic”.

Segurament, el problema de l’Oleguer és que és un català ben diferent del Xavi: no es limita a dir el què els espanyols volen sentir.

Oleguer, sempre seràs un dels nostres.

Sergi

Anuncis

20 comentaris to “Bon viatge”

 1. Sergi, ala foto de dalt tenies més cabell.
  Jo també el trobaré a faltar. De fet, i al pas que anem, que torni a arribar un jugador així al Barça sembla una cosa molt difícil. Malauradament, el que abunda són els Xavis. L’ Oleguer ha sigut un Oasi en mig del desert.

 2. Home, tampoc esperava que l’abanderat del catalanisme al Barça fos la vedette del Dos Santos o el Krkic (que ara segur que se’ns l’enduran al TPI de l’Haia, per balcànic). L’Oleguer, que amb aquest nom tant de la terra només podia ser “polèmic”, ha donat solidesa a l’equip al darrere i se l’ha menyspreat per… per això que deia el Sergi. Tota aquesta colla de Jeffrens, Assulins, Valientes and & no els veig. Potser al Marc Crosas, li veig, però, pel que sembla, si el Celtic el fitxa, ja podrà fer proclames llibertàries a Escòcia.

  Gràcies Oleguer per tot el que has donat al futbol i a allò que en diuen “la societat civil”. Bon viatge per als guerrers que al seu poble són fidels!

  Per cert: tranquil, que ara ja podràs anar fumant canutos pels carrers d’Amsterdam!

 3. El que s’ha arribat a dir contra l’Oleguer, i contra el President Laporta, només demostra una cosa: que una part del poble català mereix que exploti Vandellós.

 4. Com passa sempre, els integrants de l’Eix del Mal (espanyols, sociates i/o periodistes) s’han acarnissat contra un dels nostres. De fet, són més hàbils que ningú a l’hora de detectar les persones, fets o grups que ens permeten (encara) tenir esperança.
  Quan vegis que carreguen contra algú, no cal que dubtis més: és un dels teus i la seva defensa és justa.

 5. Sempre m’havia mantingut neutral en l’històric conflicte Terrassa-Sabadell. És molt arriscat jutjar tota una ciutat per un sol individu, però des que Xavi i Oleguer han estat a la plantilla del Barça, m’apunto al “Terrassa mala raça!”

 6. Pax, igual que a Terrassa, a Sabadell també hi ha de tot. Fa uns quants dies, al MD (embaucadors.es) sortien unes declaracions del president (i davanter-centre) del Lepanto C.F. (equip de Sabadell) en les quals el “sujetu” defensava que el seu club havia de cobrar algun diner pel traspàs de l’Oleguer a l’Ajax. Què?

  Es veu que l’Oleguer va jugar, de juvenil, amb aquest club i ara els del Lepanto (equip de 2a Regional), fent-se els putes, demanen cobrar “drets de formació”. Suposo que la reclamació no deu haver anat més enllà del bar Lepanto.

  No vull parlar de la “formació” (futbolística -despejes- i personal) que el jove Olegueret devia rebre en aquest club perquè la cosa es podria allargar i complicar massa.

  Només afegiré que l’actual president del Lepanto va dir -en les declaracions esmentades- que, avui, a l’Oleguer potser li fa vergonya que se sàpiga que va jugar amb aquest equip. I per què li hauria de fer vergonya? Segons el presi “ariete”, la qüestió estaria en la part posterior de les samarretes del Lepanto. Es veu que, orgullosos i desafiants, hi mostren la banderita espanyola.

 7. PARLANT DE BANDERES…TROBO QUE QUEDA MOLT BE AQUELLA BANDERA ESPAÑOLA ONEJANT, A L’ENTRADA DE LA BERMAQ.
  AXIS M’AGRADA, EMPRESES BERGUEDANES FENT PAÍS!!!

 8. Molt bé, Xavi! Els draps bruts al sol! Aquesta estanquera de la Bermaq és especialment dolorosa, diria que de tipus viciós.
  No crec que hi hagi cap llei que parli de banderes a la porta dels negocis, com sí que passa en el cas d’edificis oficials. Per tant, cal agrair la seva presència a la iniciativa dels amos del local.

 9. Gràcies, Oleguer. I perdona’ls, als crítics, que no saben el què es fan.

 10. Avui, al marca.com dediquen un apartat a comentar com va anar la jornada d’aquest cap de setmana als diferents “espanyols” que juguen fora de la Lliga de les Estrelles. El titular principal és per l’Oleguer. Mirant els comentaris, comença la festa:

  “ese tio apesta;”La pena es que no se haya ido a la Liga Thailandesa o Neozelandesa”; “es muy muy malo, vaya paquete que le han colado al Ajax”; “Creo que Oleguer no debe ser catalogado cómo un jugador español, seguro que en Holanda debe de estar insultando a los españoles. A parte de ser malísimo, en el Barca sólo jugaba por el tema del nacionalismo catálan y de ser un estandarte del mismo si no no se entiende”;

  “a todos los tontos como oleguer y el resto de nacionalistas cerraditos de mente os digo q: si segun vosotros no sois españoles iros de españa, pero no piseis ninguna de nuestras Comunidades Autonomas, como Cataluña, Euskadi…son solo eso, comunidades, pese a kien le pese”; ”

  Ultima hora: después de comprobar la calidad futbolística y humana de Oleguer, los dirigentes del Ajax le han colgado de un mastil por las pelotas enfrente del museo Van Gogh para que se lo coman los cuervos”; “Q BIEN ESTA ESTE JODIDO NACIONALISTA CATALAN EN HOLANDA, HABER SI SE COME UNAS SETITAS Y SE TIRA POR UN PUENTE. TANTO EL COMO TODOS LOS NACIONALISTAS AUTONOMICOS QUE HAY EN ESPAÑA SOYS UNOS DESGRACIADOS, SOBRE TODO CATALUFOS Y VASCOSSSSSSSSS. Q ASCO. VIVA ESPAÑA!!!!!!!!”.

  Al costat de tot això, hi podem veure les normes per poder escriure comentaris a marca.com: “El tono de los mensajes debe ser respetuoso. No se admitirán insultos ni faltas de respeto. Los comentarios se deberán ajustar a contenidos puramente deportivos. Marca.com eliminará los comentarios que no cumplan las normas básicas de participación”.

  I per acabar, un últim comentari d’aquests tan edificants i respectuosos: “Yo no entiendo como el feo este de Oleguer puede jugar en el Ajax (…) mira q eres feo, jodido!!”. Què s’ha pensat aquest comentarista? M’està dient que sóc molt lleig. El sil·logisme és evident: em diuen que m’assemblo a l’Oleguer. L’Olegario és lletjot. Per tant, jo sóc “feo”.

 11. Sergi, per què mires pàgines marranes? Que no ho veus que t’entraran virus a l’ordinador… aiiixxxx….!!

 12. Això sí que és una barraca! http://www.dailymotion.com/video/k7IQjXiEYBpTpCO9jv

  Incomprensiblement, l’Oleguer no forma part de la llista dels 30 jugadors candidats a guanyar la Pilota d’Or. Aquests del “France Football” no hi pleguen pas ben res.

 13. Em pensava que ja no ho viuria mai més, però avui m’ha tornat a passar: uns joves desconeguts m’han mirat, han xerrat entre ells i han començat a cridar “U, U, Oleguer! U, U, Oleguer!”.

  Estava convençut que el meu procés de calvície galopant cap a l’objectiu final (ser un calbu de merda) m’havia fet perdre tota semblança amb l’Olegario, però es veu que no. Encara hi tinc una retirada. Ara em falta saber si això és bo o dolent.

 14. El Van Basten s’ha deixat embaucar. L’Oleguer, com sempre, estava jugant magníficament bé, però el seu entrenador ha decidit substituir-lo a la mitja hora de joc (amb la humiliació que això comporta) per fer contentes a les sirenes embaucadores i putots que van cantant que l’Oleguer és molt dolent: http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/internacional/es/desarrollo/1195076.html

  Atenció a la foto de la notícia: què calbu que és el Gabri!

 15. L’Oleguer i jo cada dia som més diferents: ell no és calbu, jo bastant; ell es va formar futbolísticament al Lepanto i a la Grama, jo al pati de les Carme i al camp del Berga; ell ha jugat amb el Barça, jo no he passat de la 2a Regional; ell té una Champions, jo no he guanyat ni el torneig d’Avià; ell té dues lligues, jo dos campionats de Tercera Regional; ell juga amb l’Ajax, jo amb l’Olvan i… per sobre de tot, ell sap fer bicicletes i jo no.

  Avui, la principal notícia del MD era que l’Olegario, no sé quin dia, va fer una bicicleta en un partit oficial amb l’Ajax. Oju, Oleguer, que si continues amb aquestes conductes de risc, pots acabar molt malament. Es comença fent bicicletes i s’acaba fent xilenes. Oleguer, fes cas del mestre: “no provem coses que no sabem fer”.

 16. Si l’Oleguer no hagués deixat el Lepanto, l’any que ve seria jugador de Tercera Regional. Avui, el senyor mundudeportivu explicava -amb ironia molt fina o amb paraules tan poc encertades que serien motiu de “cesse”- que el cap de setmana passat, el Lepanto va “assolir” (les cometes són meves) el descens a la pitjor categoria del futbol català.

 17. Adéu, fins mai més. Els del Mundu diuen que el Lepanto desapareix. Deixa d’existir el club on l’Oleguer va aprendre a “despejar-la” amb les dues cames. I amb l’esquerra també.

 18. L’Oleguer busca equip. A l’Ajax ja no li volen; es veu que fumava massa porros. Que torni al Barça, que necessitem defenses amb un parell de collons, no pas com la “vedette” del Márquez!

  http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=683707

 19. Molt aconseguida, la relació d’Holanda, l’Oleguer i els porros…

  A mi m’ha semblat interessant la dada que apareix al final de la notícia, que m’agradaria contrastar perquè trobo difícil de creure que un defensa estàndard de la degradada lliga holandesa cobri aquest pilot de diners. 3,5 milions d’euros!
  Ens van mig vendre que l’Oleguer marxava a l’Ajax amb plan “Erasmus”, com per distreure’s i veure món després d’haver obtingut glòria i una jubilació d’or al Barça.
  I ara resulta que a més a més va continuar cobrant molt i molt. A mi m’ha sorprès. Vaia crack!

 20. Collons de diaris embaucadors! Va parir quin “notición” http://ves.cat/akPb

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s