Athanagia 2005. Simcity

“Benidorm no es va fer en dos dies”
Avui el tema anirà de ser constructius/especuladors. Sense contar extensions i actualitzacions, fins a la data actual han aparegut 4 Simcity’s per ordinador diferents. Realment només m’he viciat profundament als dos primers. A diferència d’altres jocs d’estratègia, no cal putejar ni aniquilar els pobles veïns perquè el nostre vagi millor.

En un principi en el que es basen tots els jocs d’estratègia, inicialment som escollits de manera totalment antidemocràtica líders d’una porció de mapa. En el Simcity l’objectiu no és altre que crear una ciutat del no-res amb un pressupost i tecnologies inicials determinats. La quantitat inicial de calers ve a ser el nivell de dificultat. L’any inicial no és tan important. El primer pas indispensable es tenir electricitat. Si engeguem al 1900 només podrem construir simples centrals elèctriques a base de carbó, però són barates; també podem començar més enllà del 2000 i escollir energia nuclear (de fissió i fusió!), eòlica, solar… però el nostre pressupost pot patir per pagar-les i mantenir-les.

Ara com a batlles toca consultar la demanda i escollir quina part del terreny requalifiquem per donar permís d’obres per construir-hi casetes(zones residencials), fàbriques(zones industrials) i botigues(zones comercials). Si cal carregar-se algun bosc mil·lenari, es fa. Es pot destinar el terreny al costat de la fàbrica KNAUF o de la presó de màxima seguretat a que hi visquin persones, però no espereu que s’hi instal·laran xalets i pisassos amb uns interiors de revistes de decoració, sinó barraques semblants a les dels barris humils de Rio de Janeiro. Les classes benestants preferiran tenir a prop la biblioteca Lluís Llach, l’estadi Oleguer Presas, l’escola Marcel·lí Massana, el museu Bobby Sands o el centre hospitalari De Juana Chaos.

Però per gastar tant, necessitarem fonts d’ingressos. O sigui que haurem de fotre mà als pressupostos públics, baixar sous de funcionaris i cobrar impostos fins i tot per respirar. Si la crisi econòmica és molt greu, sempre podem acceptar cobrar a canvi d’instal·lar un abocador o una base militar al nostre terme municipal, però aleshores ja tindrem els torracollons de Greenpeace i pacifistes protestant i queixant-se.

La partida no té cap finalment pròpiament dit. Tan sols aspirem a que la ciutat prosperi i creixi al màxim i el balanç econòmic anual no ens aboqui als números rojos. Un cop aconseguit això el repte que quedarà serà provocar algun desastre (o tots alhora) per veure si som capaços de treure la població d’una gran crisi. Es pot escollir que la ciutat quedi arrasada per un terratrèmol, inundacions, un volcà, un tornado, incendis, aldarulls i saquejos o fins i tot algun monstre (un godzilla a la primera part, un ovni hostil a la segona). En la qüestió banda sonora, la segona entrega tenia un grapat de temes senzills però efectius. Llàstima que no estigués gaire sincronitzat amb el que estava passant a la nostra ciutat: enmig d’un terratrèmol que provocava centenars de morts i milers de refugiats podia estar sonant una melodia alegre i dinàmica; en canvi amb la ciutat  tot just proclamada patrimoni de la humanitat i l’equip local aconseguint la desena Champions seguida, la música podia ser trista i apocalíptica.

La saga va tenir un “spin off” – no és exactamaent una seqüela, ja que la cosa ja no anava de construir ciutats – que la va superar en fama: Els Sims.

Parce

2 comentaris to “Athanagia 2005. Simcity”

  1. Jo hi havia perdut bastantes hores tambe! aixo si, sempre ho tenia clar: per provocar la destruccio res millor que un godzilla.

  2. Crec que és dels millors jocs que hi ha hagut al mercat. Fa temps que no hi jugo perquè el meu fill se’l va quedar… i després el va passar a una cosina seva, i es va perdre. A la mínima que pugui el recuperaré i m’hi passaré un munt d’hores jugant, com feia anteriorment. El meu rècord era una ciutat de 96.000 habitants. Està bé, no? Quin és el vostre màxim aconseguit? Em faria gràcia saber-ho.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s