Athanagia 2007. Donkey Kong

Goril·la ruc. Amb un títol tan poc atraient ni comercial no semblava que això hagués de resultar massa exitós. Doncs tot al contrari.

L’argument estava clarament inspirat en el clàssic del cinema “King Kong”. Un simi bastant gros i descontrolat rapta una noia i s’atrinxeren a les altures. Però per no fer un plagi descaradíssim, els rescatadors no són un grapat d’avions, sinó un sol home amb aires de “deixeu-me sol, això ho arreglo jo”. L’heroi que havia de rescatar la noia era un lampista italià rodanxó, vestit de vermell i amb gorra. Encara no l’havien batejat oficialment, però després l’anomenarien Mario. Aquest serà a la història dels videojocs el que la Patum és a la història de Berga, el que els Beatles són a la història de la música o el que Barça és a la història de Catalunya. Gairebé res.

Des de la part superior el goril·la ens anirà tirant barrils talment com un Boix Noi amb les seves bengales, enlloc de baixar personalment a estomacar el nostre personatge. Nosaltres haurem de fer tres accions bàsiques: córrer, pujar escales i saltar fins arribar al costat de la princeseta i el mico filós la torni a segrestar fins que se’n cansi o l’alliberi per un grapat de plàtans.

Clicant aquí s’hi pot fer una partideta.

Com tots el de l’època (és de l’any 1981) primer v sortir a les màquines recreatives i després el van adapatar. Jo el tenia en una d’aquelles portàtils que anaven sense cartutxos, amb un sol joc programat, en blanc i negre i que funcionaven amb les piles petites i rodones que es compren a les rellotgeries.

El simi també esdevindria un dels personatges franquícia de la Nintendo. Ell (o el seu descendent) després d’una estada a les masmorres del zoo de Barcelona, s’acaba passant al bàndol dels bons, es comprarà una corbata, protagonitzarà un gran joc de plataformes de la Super Nintendo i també serà un dels pilots escollibles en un altre títol de karts de la mateixa consola.

Parce

3 comentaris to “Athanagia 2007. Donkey Kong”

  1. Si senyor Parce. Això sí que era un joc.
    De fet hi ha molts tius que foten igual que el simi, sobretot quan els vols fotre la nòvia.

  2. Donkey Kong!! que gran! M’hi he deixat les putes parpelles, jugant-hi!

  3. De totes maneres, no ho acabo de veure clar. Tots els jocs que comentes fan pensar que ets un tio preconstitucional, d’uns 35 anys. I jo continuo estant convençut que vam començar junts a les Carmes a P-2. No em quadra.

    Sigui com sigui, m’imagino que el simi aquest és un avantpassat del protagonista de “Donkey Kong Country”, el joc de plataformes per a Super Nintendo (1994) que superava de molt els altres jocs del mateix tipus i màquina: gràfics sorprenents, molta diversitat d’ambients, personatges, animalots i parides considerables.
    Recordo una pantalla memorable que comença amb temps benigne, s’ennuvola, comença a nevar feblement i acaba amb nevada tropical colossal. El dia menys pensat em fotré a jugar al Donkey.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s