Per què?

De tant en tant, no puc evitar plantejar-me la pregunta: per què?

Per què què? Evidentment, estic parlant del bloc. Per què tantes entrades, tants comentaris i tantes hores dedicades -perdudes?- a la cosa setmana rere setmana?

Quan dediques tant temps a una cosa, no pots (em sembla a mi) justificar-ho amb un perquè sí. No tot el què fem ha de ser útil -materialment o monetàriament útil-, però sí que hem de ser capaços de saber justificar (sent sincers amb nosaltres mateixos) perquè fem, voluntàriament, una cosa que ens ocupa un espai de temps considerable.

Posem exemples: els dissabtes a la tarda toca partidet perquè m’ho passo bé; vaig al bar perquè és divertit; no em miro la F1 perquè m’avorreix; no llegeixo el Periódico perquè prefereixo l’Avui; faig anglès perquè m’agradaria aprendre’n, etc.

Sí, sí, Sergi, tot el què vulguis, però per què tanta afició a escriure al bloc?

Per explicar-m’ho, se m’acudeixen diferents motius: m’agrada escriure; al bloc puc dir-hi la meva sobre el què em ve de gust i quedar descansat; m’agrada contribuir a que el bloc segueixi sent una joguina divertida i plena de vida; potser també hi ha un punt de vanitat; m’agrada mirar el bloc i veure que hi ha nous comentaris per llegir; saber que s’ho llegeix molta gent (perquè s’ho passen bé visitant-nos) m’estimula a seguir col·laborant; potser és que no tinc nòvia i alguna cosa he de fotre, etc.

De raons per escriure en podríem trobar unes quantes, però em sembla que els meus motius fonamentals són dos:

1. El Pla deia que els homes volen ésser escoltats. És el que els agrada més. Potser és això. Jo, fora del bloc, no és pas que sigui gaire xerraire. Tendeixo més als estirabots i a les intervencions curtes i sobtades que no pas a les llargues possessions de paraula.

En canvi, al bloc puc xerrar, pausadament, tant com vulgui. I sense fer-me pesat. Sí que a vegades faig entrades potser massa llargues, però ningú està obligat a llegir-ho. Jo proposo i que cadascú foti el què vulgui.

A més, puc fer anar la cosa cap on jo vull. No he d’aguantar moments de conversa d’aquells que carreguen. Escrivint, distribueixo joc. Ara tocarem aquest tema, ara l’altre. Avui podríem recordar tal cosa o insistir en aquella de l’altre dia. I quan ja en tinc prou, fins la pròxima.

2. Quan topes amb un llibre, entrevista o especialista en receptes per a la felicitat o un cert benestar o equilibri emocional, normalment se sol fer referència a la salut, als temes amorosos/afectius, a la situació laboral i als diners com a elements on es juga la partida de la felicitat. A vegades, però, se n’hi afegeixen d’altres més concrets o específics. Un d’aquests és la capacitat creativa. És a dir, que als homes i a les dones ens agrada crear. Crear (el què sigui, des d’un escrit a un tamboret de fusta artesanal, passant per una fotografia o un remiendu casolà molt ben pensat i útil) alguna cosa que ens deixi satisfets.

I si del què es tracta és de crear, el bloc és el meu lloc. I mentre la gent segueixi llegint, participant i escrivint, jo també ho faré. El dia que el bloc sigui més una càrrega que un motiu d’alegria, tancarem la paradeta.

De moment, però, seguiré fent cas de les paraules de la padrina de can Cargol: qui perd la il·lusió, perd la raó.

Sergi

Anuncis

4 comentaris to “Per què?”

  1. Per què?

  2. Sergi,

    ets el més semblant a un xaman amazònic, guia de la santedat espiritual i Messies redemptor de la púrria sociata del Baix Llobregat i encontorns variupints. Els teus escrits haurien de figurar entre els annexos dels Evangelis apòcrifs.

    He dit.

  3. Marcel, jo no sóc això tan estrany que dius. Simplement sóc del Barça, mig calbu i català. I professionalment sóc un futbolista/futboleru que m’he de guanyar la vida d’altres maneres perquè amb els meus “despejes” i rabones no arribo a final de mes.

  4. Per què regna el Borbó? Una colla de tècnics i investigadors de la Universitat de Santiago de Compostel·la potser ens ajuden a treure’n l’entrellat:

    http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/58371/la/ciencia/explica/regna/borbo.html

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s