Santa Claus

santa clausAra que som a les portes d’aquestes dates tan entranyables de joia i amor, recuperem el clàssic debat del Santa Claus-Tió-Reis Mags. Segur que ja us deu haver arribat un correu-e d’aquells reenviats 46 vegades i que veus les adreces de tothom a qui ha estat enviat. Diu així:

Campanya en suport als nostres estimats Reis Mags, marginats i oblidats gràcies a un invasor gros i sebós producte del consumisme compulsiu.  Aquests tres pobres venerables ancians duen dos mil anys amb la seva PIME, atenent únicament al mercat tradicional i sense intenció d’expandir-se, i estan sofrint una agressió que amenaça amb destruir-los. Fins i tot essent republicans, reivindiquem la figura dels Mags d’Orient, per unes quantes raons.

 1. Els Reis Mags són un símbol de la multirracialitat i la bona convivència. Mai no han tingut cap problema d’immigració.
 2. Els Reis Mags són fashion total, la seva elegància en el vestir mai no ha passat de moda en dos mil·lennis.
 3. Si no existissin els Reis Mags, les vacances s’acabarien el 2 de gener.
 4. Els Reis Mags són ecològics, empren vehicles de tracció animal que amb els fems contribueixen a fertilitzar el sòl. Res de trineus volant ni tocacollonades que no existeixen; camells, que tothom en coneix algun…
 5. Els Reis Mags generen una pila de llocs de treball entre patges, carters reials i multitud de gent que els acompanya a la cavalcada.
 6. De Papà Noël en pot fer qualsevol ximplet, però per fer de Reis Mags es necessiten tres persones, com a mínim, i que treballin en equip.
 7. Els Reis Mags fomenten la indústria del calçat i ensenyen als nens que les sabates i les botes s’han de netejar, com a mínim, un cop l’any. Ben al contrari, el panxarrut exigeix que es deixi un mitjó, peça procliu a servir d’acomodament de la brutícia, la quisca i la pestilència.
 8. Els Reis Mags planifiquen a consciència el seu treball i es retiren discretament quan acaben la funció.
 9. Santa Claus viu al Pol Nord i per això és un amargat. Els Mags són d’Orient, bressol de la civilització, i per això posseeixen una elegància no decadent.
 10. Els Reis Mags van tenir un paper destacat en el Nadal. Santa Claus és un trepa que tracta d’aprofitar-se del negoci i que no va participar en cap dels fets històrics del Nadal.
 11. Els Reis Mags són homenatgen la històrica mineria del carbó al Berguedà. No ho han canviat per gas natural ni per bombetes horteres.
 12. Els Reis Mags ho saben tot. Santa Claus no sap altra cosa que agitar estúpidament una campaneta i dir ‘hou, hou, hooouu!’ Quina conversa!
 13. Santa Claus és un capsigrany que no respecta els drets ni els sentiments dels rens de nas vermell. No es troba documentat cap cas de maltractament físic o psicològic per part dels Reis Mags cap els seus camells.
 14. Els Reis Mags són agraïts, sempre endrapen totes les llaminadures que els hi deixem al plat.
 15. Sense els Reis Mags mai ningú no hauria inventat el Tortell de Reis.
 16. Finalment: Santa Claus es passa la vida cridant “Hou, hou, hou!” És un riure forçat i sense sentit, senyal d’estupidesa.

Aquest adefesi mancat del més mínim sentit de l’elegància en el vestir, amb aspecte de dipsòman envellit i multireincident en la violació dels domicilis pel mètode de l’escala, és un farsant. Als anys 30, van agafar al Sant Nicolau de la tradició centre-europea i nòrdica, que originalment es passejava vestit de bisbe (o de foll una mica garroner) i li van enfundar un abillament amb els colors corporatius de la Coca-cola (vermell i blanc). Des d’aleshores, generacions de tendres infants de mig món han estat massacrades per la publicitat, alienant-se fins a l’extrem que pensen que un tocaboires publicitari representa tot allò bo de l’ésser humà.
Prou, prou, prou!

I per acabar, un gran clàssic de l’Internet. Ja fa anys que vaig sentir aquesta carta, del programa de Gomaespuma, i encara avui trobo que té gràcia.
Apa, aneu als xinos a comprar un ninot vermell i penjeu-lo al balcó.
Xavi Claus
Anuncis

7 comentaris to “Santa Claus”

 1. Odio el Pare Noël, L’ODIO! No ho puc soportar, no puc.

 2. Jo l’únic que els demano als Reis és el mateix que al 1931: que cardin el camp!!

 3. La història del tió és la que m’agrada més. Ni tius gordus amb barba ni històries bíbliques carrinclones. No cal dir, però, que defenso 100.000 vegades abans els Reis de l’Orient que el puto Pare Noel!!
  Després faré una entrada explicant la història del tió.

  Caga tió, caga turró d’avellana i de pinyó!!

 4. Com quasi sempre, la versió més divertida del tema ens l’escriu el Sostres. En l’article d’avui, el Sostres avisa: els Reis formen part d’Al-Qaida i la negació de l’existència de Santa Claus és, simplement, propaganda comunista.
  Per llegir l’article sencer, us podeu comprar l’AVUI o anar a http://paper.avui.cat/article/serveisioci/148691/santa/claus/existeix.html

 5. A Austràlia , del Roc Casagran, els personatges ideen una campanya antiparesnoelsescaladors sota aquest eslògan:

  “PARE NOEL CONSUMISTA, NO ET VOLEM SEGUIR LA PISTA.”

  També s’hi perfila una batuda a través de segrestos i emputacions de dits dels ninotets en qüestió. Vaig riure una bona estona! La campanya té un llistat de motius, a mi m’agrada el motiu quatre: “en contra la globalització del mal gust”.

 6. Avui que és dia de Reis, el Sostres torna a recordar-nos (veure l’article enllaçat tres comentaris enrere) que els reis d’Orient treballen per Al-Qaida i que Santa Claus és molt més ben parit. Del tió no en diu res. Mancances dels de ciutat. Perquè, recordem-ho, potser sí que els Reis són els pares, però el tió no. El tió existeix.

  Garla el Sostres: “els Reis de l’Orient, empleats d’Al-Qaida, súbdits de Palestina. Res de tan bell com en Santa Claus, amb el seu trineu patrocinat per la Coca-Cola. Santa Claus proamericà, suite d’hotel a les Rocky Mountains. Santa Claus alegre com la llibertat, tax free. Santa Claus i l’arbre de Ndal que cada nit s’encén als parcs Disneyland. Aquests Reis que surten del cau del mal, i que deuen dur joguines contra la discriminació sexista i que participen en cavalcades socialistes. Aquests Reis que n’hi ha un de negre i un de ros: pur relativisme, quan tothom sap que el blanc és l’únic que és de veritat i que els altres dos els varen afegir per quedar bé. Els Reis de l’Orient són el símbol del conflicte i legitimen un lloc del món d’on fa molt de temps que només en surten terroristes. Que Santa Claus amb la seva tendresa i el seu taller i els seus cèrvols acabi amb la fosca simbologia oriental, i que les cavalcades tan funestes siguin d’una vegada cancel•lades. Si els Reis de l’Orient hi fossin a temps, avui, al nen Jesús, més que adorar-lo, el matarien, sempre després de violar-lo. Santa Claus. Santa Claus amb la seva barba i la seva alegria, amb la seva innocència i amb la seva procedència immaculada. I amb aquests Reis, vigila: que no et deixin explosius o et segrestin la germana”.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s