Joan Pipa

El somni és un documental sobre la darrera transhumancia d’en Joan “Pipa”, un pastor català que condueix el seu ramat d’ovelles del pla fins als pirineus i viceversa. En el documental, en Pipa, encarnació filmada del personatge planià, recorre els camins de pastura en companyia d’un pastor més jove. Emb la seva cara vermeia, en Pipa renega fotograma sí fotograma també, fuma com un carreter, canta ranxeres, desafina, dorm, menja, beu a porró, assenyala amb el gaiatu i torna renegar.

Fa pocs dies el van entrevistar a El Club.

Xavi Pipa

2 comentaris to “Joan Pipa”

  1. Fa uns quants dies, també el van entrevistar a “La Vanguardia”: http://lescontres.blogspot.com/2009/01/joan-pipa-pastor-de-ovejas.html

    És una entrevista molt divertida. Llàstima que sigui en castellà. La traducció del bell català oral del Pipa al castellà “vanguardesc” és una traïció a les paraules, i a la manera d’expressar-les, d’aquest senyor tan entranyable.

    Per començar l’entrevista, el Pipa ja arrenca fort. Quan li toca parlar de fe i sentiments religiosos, diu: “Crec en Déu… i a vegades em cago en ell”.

  2. L’altre dia, a la Contra de cal Godó, entrevistaven al Pipa II: el René Gasia, un pastor de 90 anys que viu a l’Aran. Si voleu cinc minuts d’historietes d’óssos, llops, maquis i audets, http://hemeroteca.lavanguardia.es/preview/2011/01/08/pagina-64/85404314/pdf.html

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s