19ena Moguda del Berguedà

cartell-moguda-bergueda-091El 25 d’abril de 2009 torna la Moguda del Berguedà.

El 1985 es va celebrar la primera edició a La Pobla de Lillet. El 28 i 29 de setembre de 1985, en motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Joventut, la Coordinadora d’Entitats Culturals del Berguedà (CECB) va organitzar una “moguda general” del jovent amb la intenció de reunir en un mateix indret joves que seguien diverses tendències culturals: música, dansa, folklore…  La Moguda és més recordada pels concerts nocturns de rock i altres estils musicals però també havia aplegat cobles, esbarts, gegants, activitats esportives, etc.

Per la Moguda hi han passat grups històrics com Brams, Índex, Mercado Negro, Orgue de gats, Sense nom… o els incombustibles Usaraks.  En l’edició del 2009, seran 22 els grups participants vinguts de tots els racons de la comarca, amb majoria de Gironella i Berga. A més també s’organitzaran activitats culturals i festives paral.leles.

L’última edició fins ara, la 18ena, es va realitzar l’any 2001 en un format molt diferent de l’original: en locals petits i en tres dies i tres poblacions diferents. A més, l’última actuació a Vilada es va haver de posposar (a causa de les nevades del desembre de 2001) i va acabar setmanes després, el 22 de febrer de 2002. En la 19ena Moguda, repeteixen 5 grups que ja havien tocan en altres edicions: Índex, Usaraks, Spoyler, Skàndol Públic i The Ajos Porros Band.

Quin any era que plovia tant? On es va fer la del 97? En quines van tocar els Darker Than? I els Plaka Turka? Podeu trobar moltes d’aquestes respostes al bloc-web de la Moguda, passat i present musical al Berguedà.

Xavi Moguda

Anuncis

One Comment to “19ena Moguda del Berguedà”

  1. Recordo la meva primera Moguda: Montmajor 1997. La cosa va anar més o menys així: arribar, mamar, perseguir noietes, no atrapar-ne cap i a dormir la mona.

    Quan vaig arribar a casa, a la tele mostraven l’enterrament de la Lady Di. Em vaig estirar al sofà i m’ho vaig anar mirant. Aquell bon dia em va endolcir la ressaca. Vaig pensar: “millor tenir ressaca que no pas ser home mort. No et queixis, collons”.

    Després dels ritmes de Moguda escoltats la nit anterior, aquell dissabte el matí estigué protagonitzat per una cançó ben diferent: el “candle in the wind” de l’Elton John: http://www.youtube.com/watch?v=zIJIBo9bJk0

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s