Crop circles

crop-circleMirant la pel.lícula de M.Night Shyamalan, Senyals (2002), se’m va despertar la curiositat pels Crop circles o cercles a les collites. Al desaparegut i enyorat Klaatu Barada Poblet ja s’havia parlat d’aquesta pel.lícula i director.

Els anomenats crop circles, són cercles que apareixen als camps de cultiu durant la nit, generalment a l’estiu. El més antic està documentat al s.XVII però el fenomen és més conegut a partit de l’any 1976 quan apareixen els primers cercles a Winchester (Regne Unit).  Amb el pas dels anys, cada vegada apareixen més crop circles arreu del món i amb dibuixos més complexes.

Des de la primera aparició dels cercles en camps de cereals s’ha especulat en diverses hipòtesi sobre la seva creació.

Factors meteorològics. Lògicament no existeix cap fenomen meteorològic capaç de crear dibuixos tan perfectes.

Autoria humana. Són moltes les dificultats tècniques per realitzar dibuixos geomètrics tan precisos i exactes en poques hores durant la nit, sense llum. Tampoc no s’observen petjades o roderes de màquines en la resta de cereals del voltant.

Procedència militar. També es descarta ja que els mateixos militars investiguen la procedència d’aquests cercles.

Origen extraterrestre?

Aquestes figures geomètriques perfectes estan formades per cercles interconnectats, solapats, sobreposats, concèntrics i tots fets amb gran precisió matemàtica. En els cercles s’hi han identificat codis binaris, dibuixos del calendari maia, de la creu Hang egípcia, de jeroglífics i símbols i dibuixos que es poden observar a les pistes de Nazca al Perú o a les pintures rupestres de Tassili a Algèria. Molts d’aquets extraordinaris dibuixos fan mes de 200 metres de diàmetre.
A mitjans del mes de juny de 2008 va aparèixer una altra onada de figures en camps d’Anglaterra i altres llocs del món. També a Bilbao.
Els científics no es posen d’acord en donar una explicació clara i els mitjans de comunicació no estan gaire pel tema (potser el d’Arbó en parla a la ràdio de matinada). El que està clar és que els crop circles són un misteri per resoldre. De qui és l’autoria d’aquests fascinants dibuixos i imatges? I per  a què serveixen?

Xavi Crop

8 comentaris to “Crop circles”

 1. Fascinant!!!!!!!!!! és l’ETE !!!!!!!!!!ens envia missatges des de casa seva!!!!!!!
  parlen d’una llum que es veu a sobre d’aquestes imatges…no sé, però els xats, faisbucs,… queden completament desfassats al costat d’aquest llenguatge!

 2. AH!!!! algú sap de qui és la canço que acompanya les imatges?

 3. Artista: L’aura
  Cançó: Una favola
  Àlbum: Okumuki
  Any: 2006
  http://www.l-aura.com/

 4. gracies!!!!!!!

 5. A Berga, també tenim Crop Circles. A Cal Rota, sota el camp de futbol. http://twitpic.com/60c2k4/full
  Això és l’escut del Madrid, no?

 6. Òstia els tentacles del Mourinho arriben fins als Països Berguedans!! O tindrà a veure amb allò que el Florentino és l’amo de l’empresa de transports que cobreix el Berguedà i bla, bla, bla…

 7. Hòstia santa!
  És molt bèstia, no? No és un espavilat que ha posat una foto trucada al twitter, perquè si aneu al web de l’institut cartogràfic (www.icc.cat) i consulteu els mapes (ortofotos) també el veureu. Està clar que és un escut del Madrid i que està fet expressament.

  Por qué?

 8. Collons aixo m’ha sentat com una galleda d’aigua freda, un sempre pensa que a casa ho te tot controlat i que aquestes coses nomes pasen al Bages.
  Hauriem de comprobar que no hi fos encara, potser ho fa cada any…

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: