Premis Darwin

darwin-awardsEls Premis Darwin són una espècie de Premi “Ets macu i fas gràcia” però a nivell internacional i una mica més bèsties.

Un Premi Darwin és un premi irònic que agafa el nom del creador de la teoria de l’evolució. Es basa en el supòsit que la humanitat millora genèticament quan certes persones pateixen accidents, morts o esterilitzacons per error absurd. Les històries inventades no poden rebre el premi. Només fets reals.

Generalment es dónen de forma pòstuma ja que el protagonista ha mort estúpidament i ha contribuït així a millorar la genètica de l’ésser humà. Si l’individu no mor però queda incapacitat per tenir fills, pot tenir el gran “honor” de rebre el premi en vida.

Aquests premis han anat prenent forma des del 1985. Hi ha diversos llocs web on es recull informació sobre els premis, un d’ells Darwin Awards va ser creat el 1994 per Wendy Northcutt, qui també ha escrit diversos llibres sobre el tema.

Northcutt ha establert 5 requisits per rebre el premi:

 1. Impossibilitat de reproducció. El candidat ha d’estar mort o completament estèril.
 2. Excel.lència. Immensa falta de seny. La imprudència del candidat ha de ser única i excepcional.
 3. Autoselecció. La causa de la mort ha de ser produïda per un mateix.
 4. Maduresa. La persona ha d’estar sana mentalment, tenir l’edat legal per conduir i no patir retard mental.
 5. Veracitat. El fet ha d’estar contrastar i verificat. No valen les llegendes urbanes.

Entre els premiats hi ha històries que valen molt la pena. Alguns exemples:

13 de maig de 2008. Un jove suís va morir al caure del balcó de l’hotel durant una competició d’escupinades amb un amic. Va agafar embalació des de l’interior de l’habitació per escupir més lluny, però es va desequilibrar i va caure al carrer des de 6,4 metres.

28 d’agost de 1998. bench_sexUn home de 28 anys es va ofegar a Michigan (USA), en una piscina d’uns apartaments mentre jugava amb uns amics sobre qui podia aguantar la respiració durant més temps. Va guanyar.

6 d’agost de 2008. Hong-kong. Un home de 41 anys va pensar que podia utilitzar els forats de l’acer d’un dels bancs d’un parc per la seva satisfacció sexual. El membre del senyor en qüestió va quedar atrapat de manera que no es podia moure. Els serveis d’emergència van haver de tallar tot el banc. Després d’hores d’intervenció van poder-lo separar del banc. Els metges van decidir tallar el penis ja que la manca de flux sanguini havia provocat uns danys irreparables.

Xavi Darwin

Anuncis

6 comentaris to “Premis Darwin”

 1. Això dels Darwin és força curiós…

  -Sylvester Briddel Jr, de 26 anys, va morir quan va guanyar una aposta amb els seus amics. Ells deien que no seria capaç de posar-se a la boca una pistola carregada i disparar… sí que va ser capaç.

  Vaia tela

 2. Val, ja sé que tots esteu a casa amb ressaca i els més ultres a la plaça a lluïment. Però els que no hem pogut anar a patum, hem continuat anant a esmorzar al bar i llegint el diari.

  Bé, el Premi Darwin 2009 hauria de ser per Rajeev Motwani. Aquest era un dels fundador de Google. El molt imbècil va caure a la nit a la piscina de casa seva (deuria anar borratxo segur). I no sabia nedar. Aleshores, la pregunta és: per què collons tens una piscina a casa si no saps nedar?

 3. Només diré un nom: Jimi Heselden. Llegiu: http://ves.cat/akty

 4. Un altre pels Premis Darwin: “Un home mor assassinat pel GPS” http://ves.cat/akMg

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s