Ciència a un euro

cienciaauneuroTinc als dits un d’aquells llibres per passar l’estona, un entreteniment. Petitet, baratu i de lectura lleugera. A la portada hi surt el Dani Jiménez però que no nos embauquen: aquest Jiménez per a mi que és una tapadera! En realitat el Kiku ha posat per escrit totes les seves teories exposades en llargues sobretaules de bar.

El llibre explica de manera científica i molt didàctica algunes qüestions fonamentals que tota persona curiosa s’ha preguntat alguna vegada. Fins i tot els que no som de ciències hi entenem alguna cosa. Per què els gats sempre cauen dempeus? Per què badallem? A què es deu el singlot? Per què el cel és blau i els núvols són blancs? Per què plorem quan tallem una ceba? Per què de vegades sura la caca? Per què se’ns creen els pets? Es pot salvar una persona si no se li obre el paracaigudes? Per què quan acostem a l’orella un cargol de mar sentim el mar? Per què els orientals tenen els ulls ametllats?

S’aprenen coses tan interessants com que les estadístiques nord-americanes confirmen que una persona adulta produeix una mitjana de catorze pets al dia, que sumen un total de mig litre del valuós gas. Si ho multipliquéssim per 6.000 milions de persones que hi ha al món, potser rsoldríem el problema energètic.

O que Charles Osborne va tenir singlot durant seixanta-vuit anys (va fer el récord, és clar) i que durant els deu primers anys tenia quaranta singlots per minut, després es van reduir a només vint per minut… El més increïble és que va dur una vida normal tot i singlotar 430 milions de vegades.

O sobre els badalls s’explica que d’aquest fet universal els éssers humans no som els únics que en gaudim, quasi tots els animals badallen en diferents situacions. Això sí, el contagi de badalls només afecta els primats i els humans.

Dani Jimérez (Barcelona, 1977) va estudiar física a la Universitat de Barcelona i s’ha dedicat a la divulgació científica.

Kiku Pèdia (Berguedà Oest, 1978) va fer veure que estudiava a l’Institut Guillem de Berguedà i va perfeccionar tot el seu saber en hores i hores a Internet i al bar.

Ja ha sortit la segona part de Ciència a un euro. El podeu trobar amb l’original títol de Ciència a dos euros. Ja als quioscos!

Xavi Jiménez

Anuncis

3 comentaris to “Ciència a un euro”

  1. Per acabar de completar el currículum acadèmic del senyor Kiku Pèdia, puc donar fe que aquest individu va prosseguir la seva etapa de simulació d’estudis a l’Autònoma. Algun dia vam dinar plegats, junt amb altres berguedans, al restaurant de la plaça Cínica de la UAB. Eren dinars d’alt nivell intel·lectual: llegíem col·lectivament diferents diaris esportius, miràvem i comentàvem les ties que anaven passant per allà i repassàvem les aventures i desventures de les nits berguedanes d’aquells temps. Ja se sap: la universitat és un oasi de cultura, estudi, esforç i concentració.

  2. Podeu explicar perquè se sent el mar en els cargols de mar? sempre m’ha intrigat….

  3. Si ho vols saber hauràs de comprar el meu llibre.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s