El futur d'aquest bloc

El Senyor de les porres no hi entén gaire res en informàtica però sempre remena i remena. L’abril de 2007 vam inaugurar el bloc i s’ha de tenir visió de futur. Està bé el bloc? Què es pot millorar?

Actualment existeixen dues grans plataformes de blocs: WordPress i Blogspot.

WordPress ofereix dos productes molt diferenciats: WordPress.com és gratuït (el que seria l’equivalent a Blogger) i WordPress.org és una eina molt potent però s’ha d’instal.lar en un servidor i això és molt complicat pel Senyor de les porres. Nosaltres anem amb el de gratis.

Blogger es un servei gratuït creat per PyraLabs en 1999, pero fou adquirit per Google el 2003. Gairebé tot el que toca Google ho converteix en or.

Blogger i WordPress.com tenen coses bones i dolentes. Veiem-ho.

WP no permet afegir-hi publicitat (Google Adsense per exemple). De fet, no permet JavaScript, el llenguatge de programació més utilitzat en webs. O sigui, que hi ha molts widgets (o coses d’aquestes que surten al lateral) que no els accepta. Això fa que sigui supersegur però que tingui menys possibilitats que Blogger.

WP té el seu propi sistema d’estadísques, molt pobre pel meu gust. El mindundi es pot entretenir a mirar les parauletes que posa la gent al Google per arribar al bloc però si poguéssim insertar el Google Analytics (un sistema completíssim d’estadístiques) seria la bomba. WP no ho permet.

WP només et deixa escollir entre unes 70 plantilles (en la versió gratuïta que utilitzem). De fet, gairebé 3 anys després d’inaugurar el bloc, estem utilitzant la mateixa. I no canviem perquè les altres són encara molt més lletges. A Blogger pots escollir entre centenars de plantilles gratuïtes i les pots retocat tan com vulguis remenant el codi html.

WP té molt bon posicionament als cercadors. O això em sembla. Cada cop tinc menys clar que els blocs de Worpress surtin sempre molt amunt en les cerques de Google. Els de Blogger no surten amunt?

CONCLUSIÓ: A Blogger estaríem millor.

És possible migrar blocs sencers d’un lloc a l’altre. De tant en tant, vaig fent una còpia de seguretat de TOT el bloc des dels seus inicis. Persiuncàs. Aquest arxiu pesa 12 MB. Per importar tot el bloc de WordPress.com a Blogger hi ha una web que et converteix el format de l’arxiu però només accepta arxius fins a 1 MB.

Què fem?

Algú vol entretenir-se a tallar l’arxiu en 12 parts o més i anar-lo convertint?

Algú sap com es fa per poder allotjar el bloc en un servidor? El Senyor de les porres no.

El bloc de La Granja està consolitat amb unes 400-500 visites diàries i 3 anys d’història. Com avancem per assegurar el futur?

Senyor de les porres

14 comentaris to “El futur d'aquest bloc”

 1. Jo estic molt content de com funciona el bloc… A més, si el Senyor de les Polles tingués una mica de senisbilitat femenina, sabria perfectament que l’important és a l’interior i que cal mirar més enlla de l’aspecte exterior i bla, bla, bla…

  Total: Tal com deien els Cargols, si fos per mi: “Així ho hem trobat i així ho deixarem!”

 2. Cert Marcel però no pot ser que -amb el què ha avançat Internet en dos anys i mig – encara no hi hagi una plantilla més guapa que aquesta. L’estètica actual de WordPress està totalment passada de moda.
  I t’imagines què ingressaríem afegint publicitat al bloc? Podríem sortejar una samarreta del Barça entre els participants de la Lliga porrera o altres idees que se’ns anéssin acudint.

 3. Senyor de les Porres, has dit canviar? Canviar… on has après aquestes paraulotes? Canviar és pecat. Si comencem a fer canvis, no sabrem on ens haurem d’aturar i la casa anirà de mal borràs. Així ho hem trobat… i així ho deixarem! Amén.

 4. Doncs jo no tinc pas la percepció de que sigui gaire cutre el bloc… Però la frontera digital m’està cardant i potser és que no sé per on van els tirus.

  Ara bé, tinc molt clar que mai votaré (faltaria que em deixessin votar, està clar) a favor de posar publicitat al bloc. Entenc que el bloc existeix per distreure el personal i aquesta és la sensació que dóna quan hi entres. Això és perd quan comences a veure publicitat en una pàgina. A part, si hagués de patrocinar-nos Nike, Microsoft o BMW endavant, que sempre fa goig, però suposo que la nostra publicitat seria més justeta… N’obtindríem quatre xavos i perdríem imatge.

 5. Jo també estic amb els companys Aleix i Marcel… Voleu dir que per fer quatre comentaris, porrejar, cagar-nos en Espanya i llegir les parrafades del Sergi hem de modernitzar gaire el bloc? A mi ja em va bé així.
  Ara si les raons són de caràcter tècnic i de millor funcionament, em semblarà collonut el que decideixin els administradors del blog (Senyor de les polles i el seu mindundi).

  Pel què fa a la publicitat, més m’estimo que no en tinguem.

 6. Hi ha milers de plantilles gratuïtes per WP i algunes et permeten afegir directament desde el panell principal publicitat de Google. (http://wordpress.org/extend/themes/)

  WP té connectors o plugins que et permeten seguir les estadístiques del web fent ús de Google Analytics. (http://wordpress.org/extend/plugins/google-analytics-for-wordpress/, http://google.com/analytics/)

  Potser afegint una mica de publicitat (http://adsense.com), amb una ratio de clics del 2% i tenint 500 visites diaries (tenint en compte que paguen als voltants de 0,10€ al clic) guanyarieu 1€ al día, 365€ anuals que els podrieu destinar a tenir un allotjament propi (http://www.hostalia.com) i un domini propi (http://www.domiteca.com).

  I si, WP es posiciona molt millor que blogger, per estructura, per nombre de pàgines i per número de servidors a trucar a la porta cada vegada que s’escriu.

 7. A mi m’ és igual (que raro). Dit això, aquesta colla de cabrons del WP pensen canviar en un futur proper? ens esperem un any més a veure que passa?
  Potser no fa falta que ens moguem per millorar…
  Ara bé, si les expectatives no milloren, i el volum de feina que comporta el canvi és assumible, doncs canviem.

 8. Senyor de les Porres, em sembla que jo també sóc una mica “carlí”: el nostru bloc/blog m’agrada. Que no ens el toquin gaire. Potser no és el més guapo, potser va una mica deixat, potser no va a l’última moda, però és el nostre, i me l’estimo com a tal. A les filles no se les pot disfressar com si fossin unes putes. Encara que ho siguin.

  Ara seriosament… Cada cop que hi entro no em sento ofès per la imatge del bloc. No som els més modernillus, però tenim una imatge sòbria i eficaç: tot ben net i endreçat. Ens coneixem la casa i sabem on ho tenim tot. No comencem a remenar que després no trobarem res.

  I oju amb això de la publicitat: ja sabem quina mena de googlejades ens arriben. Si deixem via lliure als anunciants, això acabarà sent una autèntica casa de putes. Totes hi voldran ser. Ja no ens deixaran ni escriure. Tot l’espai per elles: ofertes i serveis de cara a tots els visitants que arriben aquí buscant “putas berga”, “tetes” i metralletes.

  Per salvar la casa, i no acabar tots a la “perrera”, proposo que signem, un per un, un document que ens obligui a no tocar res de la imatge del bloc durant els propers 10 anys.

 9. “A mi me la pela”, com si voleu tancar el bloc (de bon rotllo, feu el que vulgueu, ni és meu ni hi perdo minuts fent-lo rutllar). Ara bé, wordpress és superior a blogspot, i de tros.

 10. Manelet, tu estàs parlant de WordPress.org. Nosaltres tenim aquest bloc a WordPress.com, la versió gratuïta i fàcil de donar d’alta i fer funcionar, simplement perquè no hi entenem més. Al panell d’administració de WordPress.com hi ha 77 temes i tots han quedat totalment antiquats. I no s’hi pot posar l’analytics (estadístiques google) ni l’adsense (publicitat google). Ja havia fet els càlculs de quant s’ingressaria per publicitat però no tinc ni idea de com es fa això dels dominis. Per tant, sabent el què sabem ens hem de quedar a WordPress.com (no a WordPress.org!) i hi tenim totes aquestes limitacions.
  Per cert, no sé si parlar de “milers de plantilles” de les 1083 que hi ha a WP.org és exagerar una mica.
  Sergi, la publicitat de google la dirigeixes. És a dir, tu dius qui i què es pot anunciar en el teu lloc web.
  Des del tamboret, “WordPress és superior a blogspot, i de tros”, no hi estic d’acord. És incomplet. No nego que en molts aspectes és millor WP però Blogger supera WP en molts altres.

 11. És una qüestió de concepte, que diria el Pazos d’Airbag.

  WP té una base modular, que permet configurar el bloc d’una forma molt més autònoma i al teu gust. En canvi Blogger parteix d’una base molt més rígida (successió de posts i etiquetes). Tot i que hagi pogut evolucionar molt més, sempre tindrà el handicap de la base rígida.

  Una altra cosa, és, però, a nivell del que es vol fer servir. Si es vol tenir una cosa senzilla (que no vol dir cutre, ni molt menys), com per exemple aquell bloc tan bo que es diu Un Oasi de nosequè, amb qualsevol sistema de blocs ja fas. Ara bé, diria que les quatre pàgines que hi ha en aquest bloc demostren que és quelcom més complex.

  I quan es fan coses complexes cal adaptar-se a allò necessari. Jo crec que l’evolució natural hauria de ser adaptar-ho a un WP.org. De fet, no és gens complex. N’hi ha un que aposta un empat a cada porra i que raja del Guardiola que us ho podria muntar en una hora.

  Ara, com ja he dit, tothom fa el que vol. Com si us voleu passar al twitter. Tècnicament, allò més sensat seria WP.org. De la mateixa manera que el més sensat un dissabte a la nit és no beure’s deu cubates. Però cadascú s’apanya com pot/vol.

  PD: per cert, no sóc informàtic. És a dir, no arreglo ordinadors. Que quedi clar.

 12. Hem de cardar el camp d’aquí. Però ja.
  O marxem de WP.com o aquest bloc està quedant desfassadíssim.
  La opció és aquesta:
  1- Domini propi i traspassar-ho a WordPress.org
  Problemes:
  1- Té un cost (pagar el domini)
  2- Qui ho fa / qui ho sap fer
  Cada dia que ens quedem a WP.com fotem pena. Els nous passos d’Internet se’ns acabaran menjant:
  Sobre Twitter: http://ves.cat/aemK
  Sobre Facebook Connect: http://ves.cat/aemL

 13. Doncs, au va!! Jo ja tinc les maletes fetes, només m’heu de dir quan marxem i llestos!!
  Ai, quins nervis! Serà maca la nova casa? I els veïns? Que serà segur aquell barri?
  Si hi hem de posar calés, jo pago (la part que em toqui, és clar!).

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s