El millor porraire de la història

Benviguts a l’especial Nadal “El millor porraire de la història”. Des dels inicis d’aquest bloc hem porrejat en tots els partits del Barça i en altres partits. Als inicis no era competició. Encara hi ha qui s’autoproclama campió “d’allò que féiem al principi“. No val.

La 1a Lliga porrera va prendre forma el gener del 2008. Amb un final molt emocionant, l’Aleix eB va ser el primer campió.

L’Eurocopa porrera fou una minicompetició d’11 porres guanyada pel Teti i de mal record per qui es va endur el títol futbolístic.

La 2a Lliga porrera va ser la de la polèmica. L’Aleix C va guanyar per goalaverage al Pep C (van quedar empatats a punts). Un partit del Berga que comptava per extrapoint havia quedat suspès. Aquest partit es va jugar moltes setmanes després d’acabar la 2a Lliga porrera. El Sergi i alguns altres embaucadors van voler guanyar als jutjats però van perdre el pleit.

La 3a Lliga porrera la va guanyar el Kiku per pallissa, amb una autoritat insultat. Sobretot, gràcies al seu súperdit. L’Aleix eB i el Piki no ho podien haver fet més malament.

La 4a Lliga porrera és la del Parce. Amb un final ajustat i no exempt de polèmica, va aguantar la pressió del Torraxic. El Francesc té l’honor de ser el vigent Retrassat màxim.

Unes quantes dades:

 • L’Aleix C i el Sergi han jugat totes les 127 porres. El Torraxic, l’Àngel, el Guillem i el Xavi només s’han perdut una porra.
 • 14 participants han jugat més del 90% de les porres. Aquests 14 tenen una mitjana d’un 6,87% d’encert del resultat i un 58,17% d’encert del signe del partit. Per tant, no és tan fàcil.
 • El millor percentatge d’encert de resultat el té el Travé  (16,67%) però només ha jugat un 18,90% de les porres. Del top14, el millor % el té el Ferran amb un 11,67.
 • L’Aleix C ha jugat totes les porres, va guanyar la 2a Lliga porrera però només té un 3,94% d’encert del resultat, el més baix del top14.
 • El Kiku té el récord gairebé insuperable d’encerts de resultats en la 3a Lliga porrera: 8 encerts en 30 porres, un 26,66%
 • En general, com més jugues més falles. Els del top14 tenen un % mitjà d’encert del signe del partit del 58,17%. L’Anna E i el Bernat se situen al 73,08% , però només amb el 20,47 de porres jugades.

Però qui és el millor porraire de la història? Digueu-hi la vostra. I recordeu la clàusula fonamental, aquella que diu que, en cas de dubte, el Senyor de les Porres sempre té la raó. Facin joc.

Senyor de les porres

8 comentaris to “El millor porraire de la història”

 1. Bona feina senyor de les Porres, però -sense voler ser massa torracollons- trobo a faltar una dada al quadru. La que potser ens respondria la pregunta de qui és el millor porraire de la història: el número total de punts que hem anat sumant els diferents porraires en el conjunt de les lligues porreres. El que tingui més punts és el millor.

 2. No crec que calgui opinar sobre qui és el millor, sinó només demostrar-ho.
  El curiós és que ens passa una mica com allò de les eleccions catalanes. Tot i que les normes estan (en principi) ben marcades, a la pràctica hi ha dos possibles guanyadors. En lloc dels vots i els escons, aquí tenim els encerts de resultat (Ferran, 14) o de signe (Àngel, 80).
  Només ells dos poden ser el millor. Això sí, la seva posició és molt fràgil i poden ser rellevats en poques setmanes.

 3. Sergi, les dades dels punts no són objectives. El sistemes de puntuació han anat variant sensiblement en les diverses lligues porreres.
  El que queda demostrat és que si apostes sempre pel resultat del Barça d’una manera coherent (no com el Francesc) no arribes al 7% d’encert. I encertes només 6 de cada 10 signes de partit.
  Jo crec que el millor porraire de la història és el Ferran. Té més mèrit l’encert de ple del resultat que no el del signe del partit. I si es fés una combinatòria entre les dues dades, també seria ell.

 4. Per omplir excels està molt bé i l’Àngel i el Ferran són (de moment) els més encertats. Però és un dada tan rellevant com la que sortia l’altre dia al Marca que deia que durant el 2009 el Madrid ha sumat més punts a la lliga que el Barça. Sí… I què?

 5. Uff! Tinc el pitjor percentatge d’encert del signe del partit del top14. Un 51% és molt poc. Ja m’ho semblava a mi que arriscava massa…

 6. Gran!!! Molt gran senyor de les porres!!
  Felicitats per la currada.
  Per mi el millor en Parce, i de tros… és un tiu amb criteri m’agradaria coneixe’l. Això de no volguer porrejar quan juguem amb els pericus, i jugant-se el titol porraire, em va tocar.

 7. Jefe, m’he mirat el quadru i vull parlar del tema més sucós: analitzar, dient noms, qui són els porraires més retrassats.

  Del top 14 aquest que t’has inventat destaquen dos retroporraires: l’Aleix C. és el més garrulu. Com ja has destacat, però val la pena insistir-hi, no arriba ni al 4% de porres encertades. Vols dir que l’hem de continuar suportant? Que es munti una lliga ell i que s’espavili, que la gent gran i seriosa tenim molta feina! L’altre porraire veteranu que també justeja bastant és el Guillem. També suspèn. Té un 4,76. Ni arrodoniments ni polles. Suspensu i a treballar més, collons. La recepta és molt senzilla: una mica d’exercici cada dia -una volta diària al circuit Marca, As, Mundu, Sport és perfecta- i els resultats acaben arribant.

  Fora del top 14, els més retrassadets són el Marcel, el Canari, el Pep i el Piki. Fan bastanta pena. Que se’n vagin a jugar a la lliga de l’Aleix C! Un altre que també hi podria anar és el Ramon C. El xaval va d’il·luminat i no arriba ni al 50% de signes encertats en les seves apostes. Si els hi falta gent, també poden fitxar el Francesc. El noi ha començat fa poc, però li costa molt: cap porra encertada i només un 42% de signes encertats.

  Per acabar, un saludu i una abraçada als que ens han deixat. Gentussa com la Lurdes, l’Anna F., la Neus, el Kopini o el miserable del Marc; individus que han buscat excuses de tota mena -per exemple, ser mare- per no haver de fer front a la terrible pressió que suposa ser un ferm candidat a tenir plaça fixa a la zona dels retrassats.

 8. Mindundi, totalment d’acord. Soc porraire retrassat, però fidel, que també importa.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s