Mentiders

El dia 2 d’octubre a les 10 de la nit alguns grangers porraires pujaran a l’escenari per interpretar amb l’Agrupació Teatral la Farsa l’obra de teatre Mentiders de l’escriptor escocès Anthony Neilson. Alguns altres porraires s’han encarregat de la part de direcció de l’obra. No juga el Barça, ni fan cap peli de tetes i metralletes per tant no teniu excusa per no venir-nos a veure. A més, l’obra no dura gaire i sortint encara podreu pujar a La Granja a fer uns gintònics mentre comenteu la jugada. Aquest ho ha fet prou bé… Has vist aquell altre quina pena cardava? Quina merda de direcció…

Apa, llegiu-vos la sinopsi que segur que us en farà venir ganes!

Moltes vegades mentim per no destapar la realitat, per mantenir ocult aquell secret que, si fos revelat, podria fer tant de mal. Moltes vegades mentim sabent del cert que aquell engany no durarà gaire. Creiem, egoistament, que allargar la farsa farà més suportables les conseqüències de la catàstrofe. I si, mentre dura la mentida, podem escapar del dilema, ja ens donarem per satisfets. Mentir és fugir d’una cosa que ens espanta, fugir d’un problema que no sabem encarar. Mentir és elaborar una realitat fictícia, potser carregada de bones intencions, però que acaba gairebé sempre esdevenint fatal. S’atrapa abans un mentider que un coix ens recorda el refranyer popular. La veritat sempre acaba sortint a la llum i, al final, el farsant pot ser desemmascarat, o no.

A Mentiders, dos policies es troben amb la complicada tasca d’haver d’anunciar, la nit de Nadal, un tràgic succés a una parella d’ancians. La situació se’ls escapa de les mans i han de fer front a un seguit d’esdeveniments inesperats i surrealistes que els portaran al límit de la bogeria. Mentiders és una comèdia amb un embolcall de caramel, però amb un contingut no sempre dolç, a vegades picant, fins i tot àcid. Mentides, a voltes pietoses i a voltes carregades de sarcasme, que deixaran el públic carregat de dubtes i de preguntes. Què hi ha de veritat?

Jordi

Anuncis

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s