SI, el meu vot pel Laporta

La gent d’aquest bloc som independentistes de tota la vida i dediquem força temps a la política de bar, però no sempre votem. Cada vegada que s’acosten eleccions, les mateixes preguntes: Què parirem? Tu hi aniràs? Votem aquell, no? A les d’aquest diumenge, jo votaré convençut, votaré amb ganes. Anar contra tots pot ser distret i ho fem sovint, però ser partidari d’algú no ens anirà pas malament. I doncs, què votarem? Quines són les opcions independentistes?

De l’Esquerra Independentista (CUP) no en podem parlar gaire perquè s’ha tornat a autoexcloure d’aquestes eleccions. Sóc un ni-ni: ni ho critico ni ho celebro.

Llavors hi ha ERC, aquell partit que el 2003 va sacsejar el país, va generar il·lusió i a qui molts vam votar. Suposo que deuran entendre que ara no podem tornar a fer-ho: no està bé premiar la covardia, la incoherència o la incompetència. Seria com fer passar de curs aquell sagal que suspèn totes les assignatures. Fins que no aprovin els exàmens de recuperació, descartat. Amb el partit devastat, només poden demanar el vot apel·lant a la pietat que pot sentir el votant per unes sigles històriques. Les enquestes els pronostiquen una castanya antològica i a mi em sembla que encara es queden curtes. Per molt que diguin que ERC té un vot consolidat i que no pot baixar per sota d’un determinat llindar de vots, si repassen el vídeo de les últimes eleccions al Congrés o els números de últimes municipals a la nostra Berga, veuran que a vegades el fons pot quedar molt avall.

Per tant, a l’independentista català que vol votar només li queden les noves opcions, encapçalades per la Solidaritat Catalana per la Independència del Joan Laporta i l’Alfons López-Tena.

La història del Laporta no ha anat com molts hauríem volgut. A base d’anys d’intoxicació, uns quants mitjans de comunicació rancis han aconseguit que un president del Barça excepcional hagi acabat resultant un personatge entre odiat i menyspreat per molta gent. Gairebé un delinqüent. Després, deixar el Barça orfe de successor continuista va complicar més la situació. Finalment, el gran despropòsit va culminar en l’anunci de que no hi havia acord amb el Carretero i que l’independentisme extraparlamentari aniria dividit a les eleccions, deixant  per la política ficció imaginar fins on hauria pogut arribar una candidatura conjunta.

Si de tot això que ha anat passant els darrers mesos no en tenim cap culpa i només n’hem estat espectadors, sí que ens podem convertir en culpables de com quedi el Parlament després del 28-N. Les enquestes ens alerten d’una enorme majoria de CiU i d’una presència testimonial o inexistent de l’independentisme. Si això es fa realitat, la màquina del temps ens portarà cap a una política catalana institucional tan lamentable com la de principis dels anys 90, amb la CiU regionalista de sempre fent i desfent al seu aire.

Pot passar que l’any de les consultes sobre la independència, de la megamanifestació del 10 de juliol o de les enquestes que parlen d’una meitat dels catalans partidaris de la independència acabi amb un Parlament català menys independentista que mai? Fins i tot amb més diputats ultraespanyolistes que no pas independentistes! Sinistra paradoxa. Per evitar-ho, només caldria que els independentistes anéssim a votar conseqüentment i que, sobretot, cap independentista seriós es plantegés votar Convergència, per moltes històries de “bon govern” que ens vulguin vendre.

Per tot això, votaré. I votaré al Laporta. Els polítics i la premsa l’acusen de frívol, de sonat, d’autoritari, de mafiós i de no sé quantes coses més, però a mi em sembla que pot presentar un currículum molt més brillant que qualsevol dels seus tristos adversaris. Ha estat l’únic dirigent de qualsevol cosa que jo hagi vist a deixar curtes les expectatives. Com a president del Barça va assolir tots els objectius imaginables d’un club de futbol, i a sobre va saber utilitzar el lloc per propagar l’independentisme amb valentia. Mentrestant, què feien aquests que ara van de polítics responsables i competents? Fer estatuts inútils, pactar sempre a canvi de res, fer de vassalls d’un individu com el ZP, permetre que s’arruïni el país i tantes coses com vulgueu. Qui pot pensar-se que la gentussa que ens ha portat fins aquí ara ens en traurà?

A quatre dies de les eleccions, i tenint en compte les limitacions de l’extraparlamentarisme, SI i el Laporta han fet una campanya més que digna. S’han multiplicat en centenars d’actes arreu del país amb gran assistència de públic, la seva propaganda és present al carrer al mateix nivell que la resta de candidatures i han fet arribar propaganda electoral a totes les cases. Déu n’hi do.

També és veritat que existeix una altra candidatura “votable” i prou visible, la de Reagrupament. M’agradaria que el Carretero entrés al Parlament perquè segur que seria d’allò més contundent en la denúncia de l’autonomisme i l’espanyolisme. El que passa és que el Carretero es presenta per Girona (espero que el votin), mentre que els Països Berguedans votem a Barcelona. Per tant, dilema resolt: el Laporta.

I si d’aquí a quatre dies o quatre anys ens hem de penedir d’aquest vot? Doncs farem el de sempre, que ja sabem com funciona: els insultarem, ens en riurem, no els votarem mai més i ens oblidarem d’ells. Però ara toca votar. No oblideu que si no quedem satisfets, ens tornen els diners.

Aleix Serra

30 comentaris to “SI, el meu vot pel Laporta”

 1. Més enquestes; Aquesta me l’ ha enviada un reagrupat. Firmo ara mateix.
  http://projeccio2010.blogspot.com/?spref=fb

 2. Al Periòdic d’Andorra, com que són d’Andorra, publiquen enquestes dia a dia. Aquest és l’últim sondeig… no sé fins a quin punt fiable o no…

  http://www.elperiodicdandorra.ad/eleccionscatalanes/sondeo3cat.html#

 3. Una pregunta “absurda”: els qui pensem votar l’Artur de la Masia… podem seguir participant de la porra de La Granja Berga, o ens restareu punts? Si és així, oblideu el que he dit abans… ha, ha, ha.

 4. No cal prendre-li punts al Canari, però a mi m’agradaria (aquí no, al bar!) que algú m’expliqués com es pot justificar el vot a Convergència…
  Puc comprendre (no compartir) i més o menys saber el què vol el votant sociata; puc comprendre (no compartir) i més o menys saber el què vol el votant popular; puc comprendre (no compartir) i més o menys saber el què vol el votant verd… I els de Convergència què volen (apart de la poltrona)? Són independentistes però no gaire, són de dretes però no gaire, volen ser a Madrid però no gaire…

 5. Ah, per cert! El meu vot també serà per SI. Jo voto independència!!

 6. No voto des de les municipals, però diumenge aniré a votar Jan Laporta!

 7. Doncs jo encara mo estic pensat, aixó de votar una celebrity en plan Belen Esteban o Berlusconi, jo encara no ho he fet mai. per molt independentista que sigui el tiu.
  Els desitjo una mort lenta a tots, a tots els grups parlementaris (6), els altres fins a 39 crec que hi han, em dieun mes o menys el mateix.
  El Laporta va ser un gran president del Barça, però no cola com a president del meu pais, en resum el que penso hores d’ara.
  Laporta no Lapiedra si

  • G, em sap greu tranquil·litzar-te: no està previst que el Laporta guanyi les eleccions, de manera que no l’hauràs de veure de president. Ara bé, si els independentistes no votem coherentment, no sé qui se’ns prendrà seriosament ni a qui collons hem de convèncer.
   Va, que si el votes almenys et podràs queixar durant 4 anys perquè “el vaig votar i no fa el que esperava d’ell”.

   Per cert, m’has de dir quina institució ha presidit la Belén Esteban i quantes copes d’Europa ha guanyat.

 8. Era Gé el bolinga i no Fras el Mc. Loving. disculpeu les molésties.

 9. Diguin el que diguin els embaucadors, Solidaritat ja frega la majoria absoluta. Segons l’última enquesta, el Laporta treuria un 45% dels vots. Ja es veia que el President té molt vot ocult. Llàstima que a part de ser ocult, aquest vot no sigui vàlid: l’enquesta s’ha fet en una classe amb 20 alumnes de 14-16 anys. Si els deixessin entrar a la festa de la democràcia, 9 d’ells votarien Solidaritat Catalana.

 10. Espero poder-vos donar la raó d’aquí a 4 anys i felicitar-vos per lluitar cegament pels ideals independentistes, però en aquests moments no em fa mica de gràcia votar al Laporta. Segurament el seu partit està ple de gent molt vàlida però amb ell no em parteixo ni un plat de cigrons (almenys de moment).
  Sento que l’independentisme està orfe d’una proposta seriosa.
  Esperem que en els proxims anys o el Laporta o el Carretero aportin el seny que cal per tal d’aconseguir suficients vots independentistes.

  A veure el #28n però ara em sorprèn molt el poder de lideratge del Laporta.

  • Per cert, fa 8 anys vaig votar Esquerra i no cal que expliqui què en van fer del meu vot.

   Fa 4 anys vaig votar Convergència i el meu vot tampoc va ser molt útil.

   Segurament aquest any, amb l’excusa de votar a Barcelona, no votaré.

 11. Laporta va agafar el meu club en la misèria més absoluta i el va deixar el més amunt possible. Per més que ho neguin. Ja sé que no és el mateix el Barça que Catalunya, no sóc un il.lús, però té la meva confiança. Vull veure què és capaç de fer pel meu país. Els que surten al Telenotícies ja sé què han fet durant anys i no m’agrada. Gens.
  Espero sentir-me representat al Parlament com ho vaig estar durant molt temps al Barça.
  I si no, rajarem al bar i que ens tornin els calers.

 12. Jo no votaré Laporta. Jo votaré Solidaritat Catalana per la Independència. Crec que hem caigut en el parany de “Laporta si – Laporta no”. Aquest sistema no és presidencialista (encara que les campanyes ho semblen). Jo no sóc massa partidari de Laporta com a cap de llista; no sé si ens haurà fet més mal que bé. Però això no vol pas dir que no cregui ni tingui els mateixos objectius. Pels que no estiguin convençuts de votar Solidaritat perquè no hi volen el Laporta, que pensin que no ens agrada pas tota la gent del Barça i, malgrat tot, som culers i ni ens ho plantejem. De ben segur que mai seran del nostre gust tots els membres d’una candidatura, però això no ens ha d’impedir votar a consciència amb la nostra ideologia. Ni que sigui el cap de llista. Jo votaré Solidaritat.

 13. A tots els que tenen problemes amb el lideratge del Laporta davant de SI, jo els diria que poden estar tranquils que no guanyaran ni de fallo. Però és la millor manera de plantejar un discurs independentista dur a dins del Parlament. L’error fatal com sempre ens l’hem buscat nosaltres: Reagrupament i SI per separat. Són macus hi han fet gràcia. Si hem de fer una independència a la carta, potser que ens quedem a casa. A Espanya ho tenen molt més clar hi no tenen tantes manies. Així estem. Els convergents ja sabem què farem… No hi ha alternativa: Reagrupament o Solidaritat. Jo voto SI.

 14. Jo votaré Solidaritat Catalana per la Independència i crec que tothom qui estimi Catalunya els ha de votar perquè són els únics que ens poden portar a la Independència del nostre país. Si la gent els hagués anat a escoltar en les presentacions dels seus actes a diferents llocs del país no en tindrien cap dubte. Són gent valenta que s’estima Catalunya i que ha portat molta il.lusió a molts catalans i catalanes. Visca Catalunya lliure!

 15. Ara arriba el moment de la veritat!

  Espero, de veritat, poder-me afegir a l’entusiasme Laportista d’aquí a 4 anys!

  Desitjo que no fallin!

 16. He estat to el dia fora i quan he arribat al vespre m’ha fet una mica de respecte obrir el pc i mirar els resultats… com que els nostres sempre perden, em feia por. Pero avui no! 4 no son gaires diputats, pero estic molt emocionat!!

  • Fins més enllà del 50% de vot escrutat, SI estava per sota del 3% a Barcelona i, en canvi, PxC quedava dintre.
   Tenint en compte que entre aquest escenari i lo que ha acabat passant la diferència és de només unes quantes dècimes, tenies motius de sobres per estar acollonit.

 17. Per valorar com de nefast ha estat per les candidatures independentistes extra-ERC lo de presentar-se per separat hauríem de tenir en compte almenys dues coses:

  1. Quants vots potencials de SI o Reagrupament es van perdre després de decidir no anar junts.

  2. Quants escons van perdre només pel fet de repartir els vots entre dues candidatures.

  La primera no la podem respondre perquè no ho sabrem mai, però sembla clar que hi ha gent (poca o molta) que van votar ERC, CiU, en Blanc, Nul o res de res quan van veure que anaven per separat.

  Passem a la segona, doncs. Fent alguns números per veure el repartiment d’escons que hi hauria hagut considerant la suma de vots de SI+Reagrupament, el nombre d’escons passa de 4 a … 5. Concretament, l’escó de Lleida. A Tarragona no haurien arribat a treure’n cap, a Girona no haurien tret el segon i a Barcelona haurien superat Ciutadans però no n’haurien fet prou per treure el quart escó.

  Per tant, SI ha tret força rendiment dels vots aconseguits i ha quedat clar que l’apel·lació a concentrar el vot de Reagrupament cap a SI (a Barcelona) era més que necessària. Si el vot hagués estat més repartit entre les dues candidatures, SI hagués quedat per sota del 3% a Barcelona i tururut violes els 3 diputats.

  Els vots de SI+Reagrupament+ERC haurien donat 17 diputats.

 18. Voleu veure les zones on ha estat més votat SI o Iniciativa? L’ amic Jan m’ ha enviat un mapa de colors per cada partit.
  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/184569

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: