Patum de pressa

Una Patum que havia de rebre allaus de visitants ha acabat sent una de les més tranquiles dels últims anys. Les teories que deien que la coincidència amb Sant Joan bloquejarien la ciutat han fallat. Gent però no tanta com les previsions indicaven.

Patum de castellers, de Damm, de bisbe amb birret, de les tres guites, de calor i xafogor, de sardanes amb escuma, de Llibert Fortuny, de botiga oficial, #Patum de Twitter, administradors 2.0. Seria complicat posar-li un títol. Ha estat la Patum més ràpida que els més joves recorden. Després d’anys i anys anar guanyant temps en tots els actes, la majoria d’ells han acabat molt més d’hora de l’esperat. L’ofici de dijous – on el bisbe reclamava que tornés l’antiga Processó de Corpus – en seria la més clara excepció.

Tothom sabia que el Gegant Vell era calbu ja que els últims anys només fa que caure-li el barret (es veu que la tècnica no deu haver evolucionat prou per fixar-li i que se li estigui quiet al cap). A més de ser calbu va acabar mancu als últims tirabols de diumenge. Ni el Gegant Vell no aconsegueix escapar-se del pas inevitable dels anys que ens fa viure cada Patum de manera diferent.

Xavi Feixines

Anuncis

6 comentaris to “Patum de pressa”

  1. Cert. S’ha tornat a demostrar que fer previsions sobre el comportament de les masses és molt picat i val més no provar-ho gaire.

    El que més recordaré d’aquesta Patum és la por que fot el bisbe nou de Solsona. No sé si podré tornar a dormir.

  2. Faig una valoració positiva de la meva primera Patum 3.0: malauradament vaig perdre el meu bonic barret de floretes -i en van…-, però ningú va tenir collons de trinxar-me les ulleres. Deu ser que amb l’edat es guanya fermesa: és veritat, no vaig caure gaires cops. Només lis demanaria que cap tele tingui gravades imatges de l’accident que vaig patir als tirabols del dissabte: algú em va fotre una segada de primer nivell, es va crear un espai i vaig caure ben llarg al bell mig de la plaça. Com reia la cabrona de la guita…

  3. Pel que fa a les possibilitats de una Patum massiva per Sant Joan, potser caldrà revisar la lectura. Considerem que és tant benparida que tothom del País fa mans i mànigues per venir buscant mil excuses… Sembla ser doncs, que la gent quan no té res millor a fer, ens visita per Patum, però quan li coincideix amb propostes o alternatives més properes (revetlles de Sant Joan en aquest cas) s’estima més quedar-se a casa. I potser la butxaca actual, no permet enllaçar 5 dies seguits de festa a molta gent.

Digues "algu"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s